reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Prima: počet předplatitelů Prima+ po necelém roce přesáhl 120 tisíc

12:06, 15. 1. 2024

Po televizi Nova se i TV Prima oficiálně pochlubila dosaženými počty předplatitelů u streamovací platformy Prima+. Primácká streamovací služba odstartovala 8. února 2023, zatímco konkurenční Voyo.cz (TV Nova) existuje již hodně přes deset let.

Podle zástupců druhé komerční televize má Prima+ po necelém roce provozu přes 120 tisíc platících předplatitelů. Registrovaných uživatelů je téměř milion. TV Nova loni ohlásila, že Voyo.cz má již 650 tisíc předplatitelů v Česku a na Slovensku. Prima u streamovací služby nabízí celkem tři tarify: Free (zdarma s reklamou), Light (99 korun za měsíc s 50ti procenty reklamy) a Premium (149 korun za měsíc bez reklamy).

"Diváci s předplatným Premium tráví týdně na Prima+ průměrně deset hodin, s tarifem Light kolem sedmi hodin a při sledování zdarma něco přes tři hodiny. Mezi nejsledovanější filmy patřily Ostrov, Prezidentka, Spolu, Ženy a život, Princezna zakletá v čase 2, Střídavka, Řekni to psem, Za vším hledej ženu," uvedla stanice.

Komerční stanice na Prima+ nasadila řadu svých prémiových seriálů, kromě jiných Na vlnách Jadranu (foto), Pod hladinou, Banáni, Sedm schodů k moci, Zákony vlka nebo čerstvě Malá velká liga a Vytoč mého agenta (licenční titul). Jsou zde i akviziční seriály - kupříkladu tituly České televize jako Marie Terezie, Čtvrtá hvězda nebo Nevinné lži. Celkem chce Prima za série pro Prima+ do roku 2025 utratit cca miliardu korun.