reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Finanční skupina Partners loni rostla, souhrnný obrat překonal 4 miliardy

10:02, 16. 1. 2024

Finanční skupina Partners, kterou spoluvlastní Petr Borkovec (foto), loni zvýšila byznysový výkon. Společný obrat společností v širší finanční skupině Partners se přiblíží dle neauditovaných výsledků ke 4,1 miliardy korun, meziročně tak skupina zaznamenala růst o 17 procent.

Očekávaný hospodářský výsledek za rok 2023 se bude pohybovat okolo 450 milionů korun. "Předchozí rok byl těžký rok, nic jsme nedostali zadarmo," poznamenal Borkovec. "Zisk použijeme na další investice, posílení kapitálu našich společností a dokončení nového poradenského core systému Orfeus. V roce 2024 očekáváme další rychlý růst ve všech částech finanční skupiny. Tahounem bude pozitivnější ekonomické prostředí, nižší úrokové sazby v ekonomice a samozřejmě spuštění Partners Banky," plánuje Borkovec.

Obrat finančně poradenské společnosti Partners dle předběžných odhadů překoná 2,4 miliardy korun, což znamená meziroční růst 4,3 procenta. Obrat zbytku skupiny vzrostl o 40 procent na více než 1,7 miliardy korun. Nejlépe se obratově dařilo životní pojišťovně Simplea, která meziročně rostla o 35 procent na 890 milionů a aktuálně sjednala první smlouvy v Polsku. Skupina loni získala bankovní licenci a v březnu pro veřejnost spustí první poradenskou banku - Partners Banku.

Skupina vlastní i mediální byznys, menší printové a online vydavatelství NextPage Media. Pod NextPage Media spadají weby Peníze.czFinmag.cz, progresivně levicový portál Heroine.czJsmePartners.cz plus tištěné časopisy Finmag, woke levicový Heroine a JsmePartners. NextPage Media by měla být podle Borkovce za loňský rok ve ztrátě okolo 3 milionů. Celkový obrat vydavatelství měl loni vzrůst o 18 procent na 48 milionů korun.

Za letošní rok by celkový obrat Partners podle Borkovce měl vzrůst až na 4,7 miliardy korun. V plánu jsou kromě jiného zatím neupřesněné akvizice na polském a rumunském trhu (zde je cílová firma kotovaná na tamní burze).