reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Warner Bros. Discovery v Česku spustí terestrickou televizi

17:49, 18. 1. 2024

Americká filmová a televizní společnost Warner Bros. Discovery rozšíří počet TV kanálů, vysílaných na českém mediálním trhu. Tentokráte se bude jednat o volně šiřitelný televizní kanál Warner TV.

"Jedná se o první volně šířený televizní kanál, který společnost v zemi spouští, a divákům bude k dispozici v roce 2024," uvedla bez dalších podrobností firma. Česko se tak stane druhým trhem po Itálii, kde je Warner TV dostupná volně, a jedenáctým trhem v regionu EMEA, kde je Warner TV dostupná prostřednictvím rozsáhlého portfolia lineárních sítí. Warner TV by měl podle našich info vysílat v jednom z multiplexů Českých Radiokomunikací.

"Spuštěním Warner TV doplníme naši již tak rozsáhlou lokální lineární nabídku a všem divákům přineseme skvělé filmy a produkci z naší knihovny Warner Bros. Discovery. Česká republika je jednou z našich nejdůležitějších zemí v regionu a Warner TV představuje přirozený krok," uvedl Jamie Cooke (foto), ředitel pro střední a východní Evropu, Pobaltí, Blízký Východ, Středomoří a Turecko v Warner Bros. Discovery.

V České republice Warner Bros Discovery provozuje 18 placených lineárních televizních kanálů (Discovery, Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport 4K, HGTV, TLC, Travel Channel, Investigation Discovery, Cartoon Network, Cartoonito, CNN, Food Network, Animal Planet, HBO & HBO 2 & HBO 3, Cinemax & Cinemax 2) a streamovací platformu HBO Max.