reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Ivan Zach sloučil rádia do dvou firem

16:20, 24. 7. 2013
Rádia Aleš Borovan

Právě vznikající velká rádiová skupina Radio United Group miliardáře Ivana Zacha (poloviční majitel televize Prima) získává jasnější kontury.

Zachovi manažeři výrazně pročistili skupinu ovládaných rádií, když licence sloučili do dvou společností. Do Radio Investments zfúzují rádia Kiss 98 fm (licenční společnost Rádio Bohemia), Kiss Publikum (Radio Publikum), KJC (Radio Krumlov), Kiss ProTon (Radio Proton), Radio Spin (Radio Twist Praha), Radio Beat (Broadcast Media), Kiss Morava (Radio Morava) a Kiss Hády (Radio Station Brno).

Do druhé firmy InFin přecházejí Kiss Delta a Jizera (Delta Media Broadcasting), Radio Country (Country radio) a rádia Hey (Star Promotion). Jak InFin, tak i Radio Investments spadají zprostředkovaně pod Zachovu společnost Radio United.

Zach rovněž ví hodnotu vlastněných rádií: znalci ocenili 75 procent v Radio Investments na skoro 124 milionů korun, celá firma tak přijde více než 165 milionů korun. Přibližně na této úrovni se pohyboval Zachův nákup rádií Kiss, Country, Spin, Radio 1 a Beat od podnikatelů Denise O’Briena, Pavla Ťahana a Radovana Vaškoviče na přelomu roku. Celý obchod spolufinancovala Komerční banka, která má nyní rádia v zástavě.