reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Filmaři našli další české vrahy, o kterých natočili film: manžele Stodolovi

19:02, 19. 1. 2024
Film Aleš Borovan

Znepokojivá obsese části českých filmařů a publika, týkající se tuzemských psychopatů, masových a sériových vrahů, násilníků a sadistů, pokračuje. Tentokráte se předmětem zájmu stala nejznámější manželská dvojice sériových vrahů, manželů Stodolových. Celovečerní true crime film Manželé Stodolovi jde do kin 29. února.

Debutující režisér Petr Hátle (Příběhy 20. století, Kmeny) podle distribuční firmy Cinemart natočil snímek jako "temný milostný příběh inspirovaný životy skutečného manželského páru sériových vrahů Jaroslava a Dany Stodolových", kteří společně vraždili osamělé seniory. Na svědomí měli 8 vražd a několik nedokonaných vražd. Hátle se rovněž spolu s Tomášem Hrubým (také producent) podílel na scénáři. V hlavních rolích se představí Jan Hájek a Lucie Žáčková. Dále hrají Jelena Juklová, Petr Motloch, Dana Syslová, Barbara Lukešová nebo Martina Jindrová.

"Stodolovi nejsou ve filmu jen vraždící monstra, to by bylo příliš jednoduché. Naznačovalo by to, že jsou totálně odlišní od nás, jiný "živočišný druh". Ale jsou to pořád lidé. Objevili a otevřeli v sobě manipulaci, násilí, vraždu - a systém je nezastavil. Podobně jako v průběhu válečného konfliktu, kdy selžou všechny instituce a najednou je "všechno dovoleno", se z běžných občanů stávají sadisté a vrazi," uvedl Hátle.

Film Manželé Stodolovi vznikl v produkci nutprodukce. Koproducentem je Česká televize - kreativní producent Jaroslav Sedláček. Film vznikl za podpory Státního fondu kinematografie, slovenského Audiovizuálneho fondu a Kreativní Evropy - MEDIA.

V nedávném době se předmětem zájmu českých tvůrců a producentů stali vrazi či násilníci Ivan Roubal (Případ Roubal), Radovan Krejčíř (Gangster Ka), Petr Zelenka (Hodinu nevíš...), Olga Hepnarová (Já, Olga Hepnarová) nebo Ladislav Hojer (Metoda Markovič: Hojer).