reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

TV Nova začne točit seriál na motivy nechvalně známého případu „Studna“

12:43, 24. 1. 2024

"Starý Brůna" a další legendární postavičky, které na základě skutečného případu vraždy proslavil jeden z dílů seriálu Třicet případů majora Zemana (foto), ožijí v další sérii. Záhadnou událost se v novém seriálu rozhodla zpracovat televize Nova.

Série vzniká pro streamovací platformu Voyo.cz. Natáčení začne letos v únoru a potrvá do června, točit se bude především na Berounsku. Celkem by mělo vzniknout šest dílů. Režisérkou seriálové "Studny" je Tereza Kopáčová (Smysl pro tumor, Ochránce, Případ Roubal), kreativními producenty Michal Reitler a Michal Prokeš. Pod scénářem jsou podepsáni Miro Šifra (To se vysvětlí, soudruzi!, Zrádci, Rédl) a Kristýna Majová.

V hlavních rolích se objeví David Švehlík, Johana Matoušková, Filip Červenka, Hana Vagnerová nebo Marián Mitaš. Výkonnou produkci zajišťuje zlínská firma Lumivod Martina Růžičky a Jindřicha Motýla.

Dodnes ne úplně vyjasněná událost vraždy v rodině proběhla v únoru 1968 ve středočeské obci Vonoklasy. Na místě byl nalezen dům v plamenech, ohořelá mrtvola matky a ve studně mrtvé tělo otce. Zraněný syn (jaderný vědec) byl nalezen v sousední obci u příbuzného. Aktuální verze je taková, že podle všeho ne úplně duševně vyrovnaný otec měl zabít matku a syna přinutil skočit do studny. Sám pak skočil za ním. Synovi se nakonec ze studny podařilo vylézt. Někteří experti ale tuto variantu zpochybňují (otec, který měl skočit do studny až po synovi, by jej nutně srazil na dno studny, kde by se syna utopil atd.).