reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

TV Nova v únoru spustí dva nové sportovní kanály, nabídnou motorsportový obsah

17:48, 25. 1. 2024

Skupina Nova, kterou vlastní investiční skupina PPF, zanedlouho spustí další prémiové TV kanály. Dne 29. února odstartují nové sportovní stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6.

Ještě o několik dní dříve, 14. února, začne rovněž vysílat Sporty TV, nová terestrická televize, která nabídne sportovní obsah - přímé přenosy, magazíny atd. Stojí za ní investiční skupina Perinvest Group minoritního akcionáře sázkařského holdingu Tipsport a miliardáře Tomáše Petery.

Nové novácké TV kanály nabídnou motorsport v čele s exkluzivní licencí na Formuli 1. Přímé přenosy F1 se objeví na Nova Sport 5 a MotoGP na Nova Sport 6. Ty budou na obou stanicích doplněny závody WorldSBK (mistrovství světa superbiků) a vybranými fotbalovými zápasy z evropských fotbalových lig, jako jsou Bundesliga, LaLiga a Serie A.

"Obohacujeme i nabídku na našich stávajících kanálech Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Kromě nejpopulárnějších zámořských soutěží NHL a NBA se již od sezóny 2024/2025 diváci mohou těšit také na přímé přenosy z National Football League, což je nejvyšší profesionální liga amerického fotbalu ve Spojených státech amerických. Zároveň posilujeme naši nabídku bojových sportů o organizaci KSW s řadou českých a slovenských zápasníků. V neposlední řadě se nám také podařilo získat práva na vybrané mezinárodní zápasy ženského fotbalu," uvedl vedoucí sportu pro TV kanály & VOD TV Dušan Mendel.

Stanici Nova Sport 5 nabídnou svým zákazníkům distributoři O2 Czech Republic a Skylink, stanice Nova Sport 6 bude k dispozici v nabídce O2. S dalšími distributory podle Novy nyní probíhají jednání. Nova Sport je sportovní televizní značka, která v tuzemsku vysílá už od roku 2008. V září 2015 začala vysílat stanice Nova Sport 2. V létě roku 2021 se počet sportovních stanic Skupiny Nova zdvojnásobil, když odstartovalo vysílání Nova Sport 3 a 4.