reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Šmejcova investiční firma vytváří společný podnik s PNS v segmentu finishingu

10:40, 29. 1. 2024

Investiční skupina EMMA Capital, kterou ovládá miliardář Jiří Šmejc (foto), dává společně s distributorem PNS dohromady nový podnik v oblasti finishingu (příbaly k printům, balení, zpracování zásilek pro předplatné, vklady a vlepy kartových i 3D produktů, potisk, přepravu a na doručení zásilek atd.).

V těchto týdnech se z  logisticko-technologické společnosti Mail Step vyděluje finishingová divize, která se přesunuje do nové firmy MailFinish (psali jsme loni jako první). Poloviční podíl v této entitě získá velký printový distributor PNS, podíl EMMA se tímto sníží na 45 procent. Zbývajících 5 procent bude náležet stávajícímu minoritnímu akcionáři Mail Step, Janu Rozlivkovi. Oba noví partneři budou sdílet manažerskou odpovědnost za společný podnik rovným dílem.

"Tento krok má z našeho pohledu hlubokou logiku. Spojujeme své síly s tradičním a zavedeným hráčem na trhu, což nám dává šanci uplatnit zajímavé synergie," uvedl partner EMMA Capital Michal Houšť. "V aktivitách společnosti Mailstep dlouhodobě vidíme mnoho synergií s našim podnikáním, proto jsme dlouhodobě se zájmem a uznáním sledovali její rozvoj. První novinová společnost díky této transakci zvýší komplexitu nabízených služeb a získá také možnost vstupu na nové trhy," doplnil předseda představenstva PNS Vít Rozsypal.

V Mail Step nyní zůstává fulfilmentová divize (logistika pro e-shopy). Ve fulfilmentu má EMMA nadále 90 procent a 10 procent zakladatel firmy Jan Rozlivka. Aktuálně je aktivní primárně na třech trzích – v České republice, v Itálii a Řecku. Mailstep se soustředí na komplexní logistické služby obsahující skladování, kompletaci a zprostředkování dopravy primárně klientům s vlastními e-shopy.

Šmejc rovněž na konci loňského roku koupil logistického operátora Packeta/Zásilkovna. Ten pro tuto chvíli zůstane od Mail Step/MailFinish a PNS zůstane oddělen. Vzhledem k tomu, že synergie jsou nasnadě, v budoucnosti se dá očekávat propojení všech těchto firem.