reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

DoDo: obrat za rok 2023 dosáhl rekordních 1,53 miliardy korun

12:12, 8. 2. 2024

Logistický operátor DoDo, ve kterém drží podíl Daniel KřetínskýPatrik Tkáč a Rockaway, hlásí za loňský rok dvojciferný růst a dosažení rekordního obratu. Pro skupinu v roce 2023 jezdilo přes 2600 kurýrů a 1200 vozů v 88 městech (o rok dříve 76) napříč šesti evropskými zeměmi.

DoDo dle svých údajů v loňském roce rostlo o 20 procent na konsolidovaný obrat 1,53 miliardy korun, doručila přes 6 milionů objednávek. Firma se loni etablovala na německém a rakouském trhu. Pro info: jen česká společnost DoDo Czech v roce 2022 dosáhla obratu 887 milionů, číslo za loňský rok zatím neuvedla.

"Silný závěr loňského roku naznačil, že bychom se v e-commerce letos mohli dočkat opětovného růstu a věříme, že v DoDo dokážeme tento růst využít k dalšímu posílení naší pozice na trhu," uvedl Michal Menšík, CEO a spolumajitel DoDo.

Operátor DoDo operoval ve 14 různých segmentech trhu od potravin přes elektroniku a drogerii až po léčiva. Největší meziroční nárůst napříč všemi evropskými trhy vykázal segment potravin. Mezi nejznámější klienty DoDo patří Tesco, Košík, KFC, Albert, drogerie Rossmann, lékárny Dr. Max či Benu, ale třeba i sportovní řetězce Decathlon a Hervis nebo řetězce se spotřební elektronikou Electro World a Nay.

V klíčovém segmentu rozvozu potravin navázalo DoDo partnerství s řetězcem Billa, pro který zajišťuje doručování potravin z nového e-shopu. Rozšířila se také například spolupráce se sítí lékáren Dr. Max, v rámci které DoDo začalo po zavedení v Praze a Brně nově nabízet možnost expresního doručení i obyvatelům Ostravy a okolí.