reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Streamovací platforma Canal+ dokončila natáčení obrozeneckého seriálu Dcera národa

14:41, 8. 2. 2024

Tým VOD platformy Canal+ a produkce Barletta (Matěj Chlupáček, Maja Hamplová) dokončil 4. února natáčení nového seriálu Dcera národa (foto) z obrozeneckého 19. století. Natáčení odstartovalo loni v prosinci.

Točilo se hlavně v Novém Městě nad Metují, Jaroměři a v Praze. Poslední klapka padla v Jaroměřicích nad Rokytnou. Premiéra je plánována na září 2024 na streamovací platformě a v lineárním vysílání Canal+ Česká republika a Slovensko. Česká televize, která na projektu participuje, seriál uvede v lednu 2025. Formát je 6× 30 min nebo 3× 60 min.

Série pod značkou Canal+ Original přináší příběh inspirovaný osudem Zdeňky Havlíčkové, dcery slavného Karla Havlíčka Borovského. "Dcera národa je příběhem romantické lásky mladé dívky, jejíž touha po svobodě a vlastním osudu se odehrává na pozadí třaskavých dějin formujících českou národní identitu." V hlavních rolích se představí Antonie Formanová, dále hrají Jiří Langmajer, Jan Vlasák, Vladimír Javorský, Leoš Noha, Robert Mikluš či Ladislav Hampl. Režii mají na starosti Cristina Groșan a Matěj Chlupáček. Scénář napsala Lucie Vaňková (To se vysvětlí, soudruzi!).

"Minisérií Dcera národa vkročila skupina Canal+ v České republice a na Slovensku na pole vlastní lokální tvorby. Chceme jít stejnou cestou jako naši kolegové ve Francii a Polsku a zaměřit se na inovativní projekty s důrazem na kvalitu produkce, v nichž vidíme potenciál. Premiéru včetně zařazení do nabídky streamovací platformy canalplus.cz plánujeme na září 2024. Velice nás těší, že již na prvním projektu v České republice spolupracujeme s významným koproducentem, jako je Česká televize," uvedl Ladislav Řeháček, VP společnosti Canal+ Luxembourg pro Českou republiku a Slovensko.