reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

TV Nova na přenosy Formule 1 nasadí čtyři moderátory plus reportéry s přístupem do zákulisí

18:39, 15. 2. 2024
Televize Aleš Borovan

Vedení CME a TV Nova se rozhodlo nešetřit na moderátorském a reportérském zázemí a pokrytí pro nové sportovní kanály Nova Sport 5 a Nova Sport 6. Oba odstartují 29. února. Stanici Nova Sport 5 nabídnou svým zákazníkům distributoři O2 Czech Republic a Skylink, stanice Nova Sport 6 bude k dispozici v nabídce O2. .

Na Nova Sport 5 se objeví exkluzivní přímé přenosy ze závodů Formule 1, na Nova Sport 6 zase MotoGP a superbiky. Soupeření monopostů se tak na Novu vrací po deseti letech. Všech šest sportovních kanálů pak TV Nova rozčlení na tři skupiny - Sport 1 a Sport 2 (NHL, NBA, NFL, KSW, Niké Liga, Emirates FA Cup atd.), Sport 3 a Sport 4 (LaLiga, Liga mistrů UEFA, Bundesliga, Coupe de France atd.), a konečně motoristickou skupinu Sport 5 a Sport 6.

Nabídku sportu na Nově označil šéf CME (matka Novy) Didier Stoessel za v Evropě "jedinečnou". "Podařilo se nám dosáhnout něčeho skutečně jedinečného v celé Evropě. Když se podíváte do Británie, tak vidíte, že Sky má to, co máme my, ale my máme ještě něco navíc. V Německu je podobná situace, stejně tak v Itálii. To, co Nova dokázala za 30 let, je obrovský úspěch," myslí si Stoessel.

Přenosy ze závodů F1 budou ze strany Novy pokryty nadstandardně. Televize v souvislosti s Formulí 1 najala tři moderátory a jednu moderátorku - Josefa Krále, Jitku Polákovou, Pavla Fabryho a Števa Eiseleho (malé foto dole). Podle Stoessela automobilové závody nyní sledují ženy a muži přibližně půl na půl.

Nova Sport 5 bude vysílat studio před, během a po závodech F1. Ve studiu bude celý moderátorský tým, komentovat budou tři z nich. Ve studiu by měla být rovněž dvacítka fanoušků monopostů. Stanice nabídne i livestream z komentátorské kabiny, kromě toho i reportáže ze zákulisí závodů a rozhovory s předními piloty F1. Velký reportérský tým Nova vyšle na závody F1 v Monaku, Las Vegas, v Azerbajdžánu, Maďarsku a v Rakousku. "Nebudeme vysílat jenom Formuli 1, ale i Formuli 2, Formuli 3. Velmi zajímavá bude i Formule 1 Academy s podporou týmu Formule 1. Bude to se vším všudy, tréninky, kvalifikace, závody," doplnil komentátor Nova Sport Pavel Fabry.