reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Seriál Voyo Extraktoři má zahraničního distributora

09:50, 18. 2. 2024

Internetový seriál Extraktoři (foto) z produkce Voyo Originál (TV Nova) získal zahraničního distributora. První ze zahraničních uvedení proběhne 19. a 20. února na filmovém festivalu Berlinale (Market Screenings) v Berlíně.

O zahraniční uvádění Extraktorů se začala starat společnost Keshet International, což je produkční a distribuční pobočka izraelské mediální společnosti Keshet Media Group. Kromě vývoje a produkce původních formátů nakupuje i úspěšné série z celého světa. Stojí například za vznikem izraelského seriálu Prisoners of War. Kromě Berlinale plánuje Keshet uvést nováckou sérii v Londýně a do dalších zemí Evropy i celého světa. Je to další úspěch seriálu poté, co se podle metrik TV Nova stal nejúspěšnějším seriálovým titulem na Voyo v roce 2023.

"Keshet International je významný světový distributor, pod jehož křídly vyrážejí do vzdálených zemí ty nejlepší seriály z Evropy i ze světa. Slovo téhle firmy má velkou váhu a když už si vyberou dílo, o které budou pečovat, znamená to automaticky důkaz kvality. Je tedy dost možné, že za pár týdnů už budou Leoně, Tedovi a Petrovi fandit i diváci ve Skandinávii, na Blízkém Východě nebo Jižní Americe. Kdo ví," komentovala kreativní producentka Voyo Lenka Szántó.

Seriál sleduje činnost tajné zpravodajské rozvědky, která má za úkol postarat se o české občany, kteří se ocitli v nouzi a pomáhat jim s návratem domů. V hlavních rolí se objevili Jan Révai, Jakub Štáfek a Pavla Gajdošíková. Scénář napsal Jan Stehlík (#martyisdead oceněný cenou Emmy) podle námětu novináře Jaroslava Kmenty. Režisér Roman Kašparovský spolupracoval s osminásobným držitelem Českého lva, kameramanem Vladimírem Smutným. Výkonnou produkci měla na starosti firma Movie Adama Dvořáka. Kromě jiného se točilo přes měsíc v Turecku.