reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Do kin míří nový krimi thriller, zabývající se aktuálním fenoménem drogové scény fentanylem

15:16, 18. 2. 2024
Film Aleš Borovan

V polovině března vstoupí do tuzemských kin slovensko-český snímek Fentasy (foto), který se zabývá aktuálním fenoménem drogové scény - fentanylem, který je údajně padesátkrát silnější než heroin a osmdesátkrát účinnější než morfin.

Inspirací pro natočení krimi thrilleru debutujícího režiséra a producenta Samuela Vičana a jeho kolegyni scenáristku Anastasii Hoppanovou se stal skutečný příběh, který se odehrál před několika lety na Slovensku. Tehdy se člověku, který se rozhodl v kuchyni panelákového bytu vyrábět drogu, podařilo postupně tímto syntetickým opioidem zaplavit nejen blízké okolí. Autorem námětu a odborným spolupracovníkem na filmu byl bývalý detektiv Michal Čierny, který o svých zkušenostech z protidrogového oddělení píše úspěšné knihy.

Hlavní roli Sofie si zahrála Kristína Kanátová (Skleněný pokoj, Jan Palach nebo Čára), jejího přítele Pellera ztvárnil Noël Czuczor (Světlonoc, Zpráva, Sedmero krkavců), policejního vyšetřovatele hraje David Švehlík. Vizuálně ambiciózní snímek vznikal šest let. Hudbu složil muzikant a herec Ondřej Brousek, ve filmu zazní ale například i "osmdesátková" hitovka Vaša Patejdla Trištvrte na jeseň. Do českých a slovenských kin dorazí film 14. března, uvedou jej distribuční společnosti Bioscop a Continental film.