reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Do čela logistického operátora Packeta nastoupí Erich Čomor, Kijonková odchází

Krátce po akvizici logistického operátora Packeta/Zásilkovna, kterého koupila skupina EMMA Capital Jiřího Šmejce, dochází ke střídání na čele podniků. Z pozice CEO odejde zakladatelka Simona Kijonková (foto).

Na její místo by měl nastoupit, po splnění všech odkládacích podmínek smluvní dokumentace, manažer Erich Čomor. Ten doposud vedl německého operace Rohlik.cz. Ještě předtím pracoval na projektu německé banky PPF s názvem Velvon, který byl "zaříznutý" těsně před startem v roce 2020.

V prosinci 2023 uzavřeli společníci skupiny Packeta, JSK Investments (48,6 procenta), NOTINO a další čtyři společníci smlouvu o prodeji 100procentního podílu ve společnosti Packeta konsorciu EMMA Capital a CVC Capital Partners; s kapitálovou podporou R2G. Packeta v roce 2023 dle svých údajů dosáhla obratu 7,25 miliardy korun. Oproti roku 2022 se ji mělo podařit zdvojnásobit EBITDA.

"Z pozice CEO holdingu Packeta se mi po 13 letech neodchází snadno, firmu mám velmi ráda, stejně jako všechny zaměstnance. Jsem velmi ráda, že pomyslné ředitelské otěže předám do rukou zkušeného manažera Ericha Čomora, kterému přeji na nové pozici mnoho úspěchů, poté, co dojde k dokončení transakce. Až společně s manželem exitujeme 100 procent všech našich podílů, se budu nadále věnovat dalšímu podnikání a především investicím. Dokážu tak své letité podnikatelské a manažerské zkušenosti zúročit ve více projektech a pomoci tak k růstu a úspěchu dalším firmám," komentoval Kijonková.