reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Skupina PPF nasazuje Kouřila do další telco firmy, bude šéfovat CETINu

10:57, 22. 2. 2024

Investiční skupina PPF, kterou ovládá Renáta Kellnerová s rodinou, posílá svého zkušeného telekomunikačního manažera do čela infrastrukturního operátora CETIN.

Od 1. března se ředitelem a členem představenstva CETINu stane Tomáš Kouřil (foto). Ten doposud působil jako finanční ředitel a místopředseda představenstva O2 Czech Republic, tedy další firmy PPF. Kouřil na pozici nahradí dosavadního ředitele Martina Škopa, který odchází mimo firmu. Škop bude pokračovat ve funkci strategického poradce nového ředitele Kouřila do konce června 2024.

"Tomáš Kouřil přináší zkušenosti, odborné znalosti a orientaci v rychle se vyvíjejícím telekomunikačním sektoru, které dále posílí pozici společnosti CETIN jako největšího operátora a hnací síly stojící za rozvojem digitální komunikační infrastruktury v České republice,“ uvedl Juraj Šedivý, předseda představenstva CETIN a ředitel CETIN Group.

Kouřil v O2 působil na různých řídících pozicích od roku 2003, zejména v oblasti korporátních a komerčních financí. V CETIN se zaměří na prioritní oblasti rozvoje, mezi které patří další budování optické infrastruktury, mobilní služby nové generace 5G, komplexní řešení konektivity, kvalita dodávaných služeb a zákaznická zkušenost.

Telekomunikační síť CETIN (20 milionů km párů metalických kabelů a 56 tisíc km optických kabelů) pokrývá 99,6 procenta obyvatel Česka prostřednictvím pevných technologií a souborem mobilních technologií, které šíří přibližně 6400 základnových stanic. Firma v roce 2022 utržila téměř 19 miliard korun, čistý zisk činil 2,86 miliardy korun.