reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Pýchova JOE Media kupuje další rádio, vysílá na Jindřichohradecku

08:38, 23. 2. 2024
Rádia Aleš Borovan

Podnikatel v regionálních médiích Miroslav Pýcha (screen) kupuje další lokální rádio. Jeho firma JOE Media podle údajů RRTV může získat 100 procentní podíl v Rádiu Česká Kanada.

Vysílací rada již s transakcí vyslovila souhlas. Ve stejnojmenné provozní firmě rádia vlastní vždy 50 procent Bohumil Komínek a Rostislav Daněk, podnikatelé z Jindřichova Hradce. Oba své podíly prodávají do rukou JOE Media. Stanice Rádio Česká Kanada byla založena v roce 2016 a vysílá v regionu Jindřichohradecka/České Kanady, která se rozkládá na pomezí jižních Čech a západní Moravy při jejich trojmezí s Dolními Rakousy. Jedná se o stanici s hudebním programem, zpravodajstvím a tematickými pořady.

Pýchova firma JOE Media provozuje síť regionálních rádií Hey, kterou vysílá z téměř dvacítky analogových vysílačů. Kromě toho Pýcha stojí za rádii Color Music Radio, Sázava a rovněž provozuje digitální multiplex Color DAB+ (pokrývá zejména střední Čechy). V nedávné aukci Českého telekomunikačního úřadu pro kmitočty na stavbu digitálních multiplexů DAB+ JOE Media získala aukční bloky regionálních sítí R12, R14, R24 a R27.