reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televize od T-Mobile navýšila počet zákazníků na 266 tisíc

Mobilní operátor T-Mobile (majitel Deutsche Telekom) v loňském roce dále pokračoval v navyšování počtu zákazníků a tržeb, naopak hrubý provozní zisk EBITDA znatelně poklesl. Na hospodaření firmy ve sledovaném období dopadly stagnace české ekonomiky, krocení inflace a markantní růst cen.

T-Mobile v roce 2023 utržil 30,695 miliardy korun. V meziročním srovnání to je nárůst o 1,9 procenta. EBITDA naopak klesl o 8,8 procenta na 11,267 miliardy. Operátor o tom dnes informoval v tiskové zprávě. Firma v loňském roce udržela vysokou míru investic. V rámci rozvoje divize T-Business pro firemní zákazníky loni operátor zahájil výstavbu nového křídla DC7. Čtyři nové datové sály nabídnou rozlohu 1 400 m², kapacitu až 780 racků. Jde o investici za zhruba 800 milionů korun.

Další miliardy plynuly do výstavby sítě. "Budování optické sítě patří k našim dlouhodobým a zásadním investičním projektům - ostatně jde o přípravu infrastruktury pro další rozvoj internetového připojení na následující desítky let. Pevně věříme v postupnou digitalizaci byznysu i dalších oblastí - nejen průmyslu, ale třeba i státní sféry, školství či zdravotnictví. Vloni jsme v oblasti rozvoje infrastruktury proinvestovali 3,044 miliardy korun," uvedl Vladan Peković, zastupující ředitel T-Mobile Czech Republic.

Optické síť nyní využívá půl milionu domácností ve více než 140 městech a obcích České republiky. "Ve spolupráci s partnerem pak internet s rychlostí až 1 Gb/s může využít více než 1 milion domácností."

Celkový počet zákazníků T-Mobile loni meziročně mírně stoupl o 1,6 procenta na 6,523 milionu. Počet uživatelů předplacených karet klesl o 4,9 procenta na 1,861 milionu. ·Spotřeba dat v mobilní síti v roce 2023 stoupla o 39,3 procenta. Počet diváků T-Mobile TV vzrostl o 12,2 procenta na 266 tisíc.