reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Dílčí cíl: streamovací služba Voyo na všech trzích překonala milion předplatitelů

16:34, 26. 2. 2024

Streamovací platforma Voyo, která spadá pod mediální skupinu CME (majitel PPF), dosáhla dílčího byznysového cíle. Přesto je co slavit. SVOD služba v souhrnu na všech šesti trzích, kde působí, překonala metu jednoho milionu předplatitelů.

Voyo nyní působí v Česku, na Slovensku, v Slovinsku, Bulharsku, Rumunsku/Moldavsko a Chorvatsku. "Tento milník přichází jen tři roky po akvizici skupinou PPF a představuje sedminásobný nárůst od roku 2020. Nejvýrazněji přibyli předplatitelé z České republiky, Slovenska a Slovinska," uvedla CME (viz graf dole). V době akvizice PPF (na podzim 2020) mělo Voyo napříč všemi trhy jen 135 tisíc předplatitelů.

Dosažená milionová meta z velké části připadá na česko-slovenský trh. Jen v Česku a na Slovensku mělo Voyo na konci loňského roku něco pod 700 tisíc abonentů. Na Českou republiku by mělo připadnout přes 500 tisíc předplatitelů. Přesto se jedná o dílčí cíl. Jako hlavní cíl rozvoje Voya před časem vedení CME prohlásilo dosažení milionové mety předplatitelů na českém a slovenském trhu. Toho by tým CME měl dosáhnout do konce roku 2025.

K dosažení tohoto hlavního cíle CME/TV Nova vynakládá stovky milionů korun, investovaných do vlastních pořadů (seriály, dokumentární cykly) v rámci investičního programu Voyo Originál. V uplynulých třech letech se podařilo vyrobit celkem 37 titulů v rámci Voyo Originál (údaj: CME). Na českém Voyo to byly seriály a minisérie Metoda Markovič: Hojer, Extraktoři (foto), Iveta, Guru, Král Šumavy: Fantom temného kraje, Matematika zločinu nebo Případ Roubal. Nejúspěšnějším seriálovým titulem českého Voya se stali Extraktoři.