reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Borkovec startuje novou Partners Banku, ovládat se bude pomocí aplikace

Na bankovní trh vstoupila nová poradenská Partners Banka, za kterou stojí finanční skupina Partners (miliardář Petr Borkovec a spol.). Banka bude mobile only, jediným nástrojem pro správu financí bude Partners apka.

Partners získali bankovní licenci od České národní banky v srpnu 2023. Od listopadu do letošního února běžel pilotní projekt, během kterého služeb banky využilo 2500 klientů z řad zaměstnanců a spolupracovníků Partners (depozita 200 milionů korun a objem transakcí 1,5 miliardy). V současné době Partners Banka otevírá služby pro již stávající klienty poradenské sítě Partners, kteří si mohou založit nový účet se svým poradcem. Zájemci, kteří dosud nejsou klienty Partners, se mohou obrátit na poradce nebo zajít na jednu ze 175 poboček Partners.

Od 1. dubna odstartuje onboarding v aplikaci a reklamní kampaň. Ta poběží rok až dva roky - v segmentu televize (Prima Group a TV Nova - sponzoring) a online. Mediální agenturou, která obhospodařuje rozpočet Partners Banky, je OMD, souhrnné náklady na kampaň se budou pohybovat v řádech desítek milionů korun. "V létě plánujeme spustit pilot nezajištěných úvěrů, na podzim pak hypoték," uvedl Borkovec (foto).

Partners Banka (PB) nabídne tři varianty balíčků služeb, a to pro jednotlivce, páry a rodiny. Cílem pro letošní rok bude získání až 100 tisíc klientů a depozit ve výši 10 miliard korun. Pro rok 2025 jsou cíle stanoveny na 200 tisíc klientů, 10 miliard úvěrů a 20 miliard depozit. Do roku 2023 chce nová banka nabrat milion klientů v Česku, plus půl milionu na Slovensku. Bilance by v té době měla činit 100 miliard korun.

Partners Banka má aktuálně vlastní kapitál 3 miliardy korun, na kterém se podle banky podílí výhradně tuzemští podnikatelé a spolupracovníci skupiny. Do vybudování banky a jejich systémů (nákup technologií, provoz atd.) se investovalo zhruba 0,7 miliardy korun. Petr Borkovec je největším podílníkem PB, by měl mít okolo 35 procent. Jeho obchodní partner Radim Lukeš přímo vlastní cca 13 procent a dalších cca 5 procent přes nejrůznější vehikly. Investory v projektu jsou Tomáš ČuprPale Fire Capital nebo Ondřej Fryc/Reflex Capital. Několik desítek procent by měli vlastnit poradci.