reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Další bolest TV Prima: nový seriál s Tomášem Klusem u diváků propadl

12:37, 8. 3. 2024
Televize Aleš Borovan

Po loňském neúspěchu série Eliška a Damián má televize Prima další seriálový titul, který nenašel očekávané množství diváků. Rodinný komediální seriál Zalez do spacáku (foto) odstartoval v pondělí 5. února v prime time, již nyní je jasné, že u diváků propadl.

Na první díl Zalez do spacáku se ještě dívalo přes 600 tisíc diváků v cílové skupině 15+, ani toto číslo pro však Primu není žádná sláva. Pak však následoval už jen sešup diváckých čísel. Na druhý díl bylo zvědavo jen něco přes 400 tisíc diváků v CS15+, na konci února se dívalo už jen něco přes 300 tisíc lidí ve stejné cílovce. Naposledy odvysílaný díl 4. března vidělo už jen přes 260 tisíc diváků v 15+ (údaje jsou bez odložené sledovanosti).

Konkurenční Nova ve stejným termín, jako běží Zalez do spacáku, tedy pondělní prime time, nasazuje úspěšný krimi seriál Specialisté. Zalez do spacáku má osm epizod, vzhledem k tomu, že již zbývá odvysílat jen tři díly, vedení Primy podle našich informací v tuto chvíli nechce hýbat seriálem do jiného "okna" (tak, jak tomu nastalo u Elišky a Damiána).

V hlavních rolích primácké série Zalez do spacáku se představil Tomáš KlusPavla Gajdošíková, Lenka VlasákováOndřej PavelkaKristýna LeichtováErika Stárková nebo Barbora Seidlová. Režíroval Jan Haluza (Deníček moderního fotraCo ste hasičiOrdinace v růžové zahradě), scénář napsal Marcel Bystroň (Špunti na vodě, Kameňák 4). Výkonnou produkci měla na starosti Fresh Lobster producenta Ludvíka Marečka. Vzhledem k nízkým číslům sledovanosti se nedá předpokládat, že by ze strany vedení TV Prima byl zájem o druhou řadu.

Ústředním tématem Zalez do spacáku jsou humorně pojaté rodinné vztahy. "Čtyřicátník Ivan (Tomáš Klus) požádá po krátké známosti Sáru (Pavla Gajdošíková) o ruku. Ta souhlasí jedině pod podmínkou, že se lépe poznají a stráví spolu celé léto v kempu Sářiných rodičů (Lenka Vlasáková, Ondřej Pavelka). Ivan se ale Sáře zapomněl zmínit, že už byl třikrát ženatý a má tři potomky, takže dělá vše pro to, aby mu děti v létě nepřekazily plán sbližování se s novou láskou." Nakonec jsou v kempu s Ivanem překvapivě i všechny jeho děti.

Velký rozhovor o plánech a chystaných seriálech Primy s ředitelem stanice Markem Singerem zde: