reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Rockaway Capital chce poprvé investovat do obranného průmyslu, kupuje proti-dronovou firmu

08:30, 14. 3. 2024

Investiční skupina Rockaway Capital, ve které je největším vlastníkem Jakub Havrlant (foto), plánuje poprvé investičně vstoupit do obranného průmyslu. V tuto chvíli probíhá akvizice společnosti URC Systems.

Podle informací antimonopolního úřadu má Rockaway možnost získat výlučnou kontrolu nad akvírovanou firmou, jedná se tedy o akvizici 100 procent podniku. Nákup probíhá prostřednictvím dceřinky Rockaway Piombino Group (Rockaway zde nemusí být jediným akcionářem). Prostějovská společnost URC Systems se specializuje na vývoj a výrobu průzkumně-rušících technologií včetně příslušného systémového aplikačního softwaru.

Jedná se o řešení v oblastech informační a komunikační infrastruktury, a to zejména v elektronickém průzkumu a sledování, komunikačním rušení a protidronových opatřeních. "Kromě vývoje a výroby vlastních produktů poskytuje kompletní řetězec hodnot od výzkumu a vývoje přes výrobu až po poprodejní služby, vzdělávání a trénink uživatelů." URC Systems za poslední fiskální rok (skončil v červnu 2023) utržila 705 milionů korun (o rok dříve 320 milionů). Čistý zisk v daném období činil 160 milionů korun (23,5 milionu). V polovině loňského roku měla firma 120 zaměstnanců.

"Produkty společnosti URC Systems přímo reagují na dynamický vývoj obranného bezpečnostního průmyslu. Primárním cílem investice je podpořit digitální inovaci společnosti a přispět k upevnění její pozice lídra ve svém segmentu," komentoval Havrlant. Mluvčí Rockaway Marek Blahuta odmítl transakci, kterou nyní schvaluje antimonopolní úřad, jakkoliv komentovat.