reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Finišují práce na dalším celovečerním filmu o vraždícím maniakovi

16:31, 17. 3. 2024
Film Aleš Borovan

Produkční a distribuční společnost Vernes (Zdeněk Holý, Jana Brožková atd.) zveřejnila první záběry z připravovaného filmu Lesní vrah o skutečném sériovém vrahovi Viktorovi Kalivodovi. Snímek půjde do kin v dubnu a dále rozmnoží poněkud monotematickou produkci části české audiovize, fascinovanou vraždícími maniaky.

Lesního vraha natočil režisér Radim Špaček (na fotce vpravo; Zlatý podraz, Místa, Pouta, Stíny v mlze), scénář napsal Zdeněk Holý (Člověk, to je věda). Oba se inspirovali skutečnými událostmi, které "přetavili ve vražednou roadmovie pozorující svět lesního vraha". Projekt se podle zástupců produkce připravoval déle než deset let (Kalivoda vraždil v roce 2005).

Hlavní roli ztvárnil Michal Balcar (vlevo). Dále hrají Jaroslav Mendel, Tomáš Drápela, Marie Turková, Andrei Toader, Eliška Bašusová, Martin Janouš, Eliza Roth, Lukáš Venclík, Martin Davídek nebo Jiří Král. Po celé České republice jsou plánovány první projekce s debatami - s tvůrčí delegací, renomovanými psychology a skutečnými vyšetřovateli případu. Film Lesní vrah vstoupí do kin na konci dubna.

Koproducenty Lesního vraha jsou Česká televize - kreativní producentka Alena Müllerová, Soundsquare, BFILM, Kijora Film a Avanpost Media. Partnerem filmu jsou České dráhy. Film podpořil Státní fond kinematografie, Audiovizuálný fond SK, Pražský audiovizuální fond, PISF a TV JOJ.

Filmaři a televize v poslední době a letech na české diváky vychrlili řadu filmů a seriálů o skutečných lidech, jejichž hlavním životním počinem bylo zabití nevinných lidí - Případ Roubal, Manželé Stodolovi, Případ Stodolovi, Metoda Markovič: Hojer, Já, Olga Hepnarová, Hodinu nevíš, natáčí se Studna. Na Slovensku se pak připravuje celovečerní film o sériovém vrahovi Mikulášovi Černákovi.