reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Špaček s Kohoutovou začali pro Českou televizi točit seriál o rozvedené matce

10:35, 22. 3. 2024
Televize Aleš Borovan

V těchto dnech se začal točit nový seriál České televize Děcko, který se zaměří na tematiku náhradního rodičovství. Scénář napsaly Kateřina Krobová a Lucie Macháčková, autorky pořadu Protivný sprostý matky.

Režii si mezi sebe rozdělí další tvůrčí dvojice - Rozálie Kohoutová a Radim Špaček (foto). V hlavních rolích diváci uvidí Judit Pecháček, Ondřeje Malého, Elizavetu Maximovou, Daniela Krejčíka, Andreje Poláka, Terezu Hofovou, Evu Hacurovou či Patrika Děrgela. Kreativní producentkou ČT je Alena Müllerová.

"Ústřední linkou všech deseti dílů Děcka je přímá adopce, tedy zcela legální postup, kdy si těhotná žena napřímo, bez asistence úřadů a institucí, vybere pár či jednotlivce, kterému po porodu svěří dítě do péče. Je to netradiční postup, ale vůbec ne neobvyklý," tvrdí Macháčková.

"Diváci se budou dívat na rodinný seriál, ve kterém hlavní hrdinka hledá nejlepší rodiče pro své třetí dítě. Sama dobře ví, že se o dalšího potomka nezvládne postarat tak, jak by si sama přála a představovala," komentovala Kohoutová. "Hrajeme sice se závažným tématem, ale scénáře jsou plné humorných a odlehčených situací. Chceme se tedy víc než dramatu přiblížit komedii," doplnil Špaček.

První klapka seriálu Děcko padla tento týden v Hořovicích na Berounsku, kde filmaři stráví většinu z celkem 74 natáčecích dnů. Dotočeno bude koncem léta, paralelně začne od dubna práce ve střižně. V programu ČT1 se připravovaný seriál objeví v roce 2025.