reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Etický panel České televize rezignoval, ředitel Souček si vybere nový

12:28, 27. 3. 2024

Dlouhodobé rozpory mezi Etickým panelem České televize, který je poradním orgánem šéfa Kavčích hor, a ředitelem ČT Janem Součkem čerstvě vyvrcholily rezignací celého tělesa. Dosavadní členy panelu jmenoval ještě předchozí ředitel ČT Petr Dvořák.

Borovan.cz informaci o rezignaci panelu získal z prostředí Rady ČT. Členy etického panelu doposud byli Petr Brod, Richard Hindls, Petr Holubec, Václav Pačes a Nikolaj Savický. "Posláním Etického panelu České televize je přijímat stanoviska k eticky sporným aspektům pořadů České televize. Jedná výhradně na základě zadání, která obdrží od generálního ředitele České televize." Členy panelu po dohodě s Radou České televize jmenuje a odvolává ředitel ČT.

"Jedná se o poradní orgán generálního ředitele ČT a proto v nejbližší době bude Jan Souček navrhovat jména nových členů a předkládat je Radě ČT, která dle Kodexu ČT členy projednává. Poradní orgán považuje generální ředitel za klíčový, zároveň respektuje rozhodnutí stávajících členů rezignovat," reagovala na dotaz Borovan.cz mluvčí televize Vendula Krejčová.

Jan Souček nastoupil do čela ČT v říjnu 2023, dosavadní šéf stanice Petr Dvořák při volbách v červnu téhož roku neobhájil svůj třetí mandát. Souček změnil složení TOP managementu ČT, současně oznámil, že plánuje více klást důraz na internetový segment (streamovací služba iVysílání). Velký rozhovor o plánech Jana Součka s Českou televizí zde: