reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

TV Nova pokračuje v „bartošovském“ boomu, nasadí dokumentární minisérii

20:11, 2. 4. 2024

Po úspěchu hrané minisérie o zpěvačce Ivetě Bartošové (foto) s názvem Iveta (doposud na Voyo.cz běžely dvě řady) televize Nova téma vytěží v dalším seriálovém titulu. Na Voyo i obrazovky Novy míří dokumentární seriál.

Třídílná dokumentární minisérie Málo mě znáš má přinést "nový pohled na ikonu tuzemského československého a českého popu". Jako první se objeví na streamovací platformě Voyo.cz, od neděle 7. dubna. Na obrazovkách terestrické Novy pak dokumentární titul zamíří v neděli 5. května. Vyvrcholí tak speciální uvedení dvou řad Ivety v pozemním vysílání. První díl hrané série v neděli 31. března vidělo podle stanice 1,022 milionu diváků v CS 4+.

Dokumentární minisérii vyrobila produkce Barletta (producentka Maja Hamplová a producent Matěj Chlupáček), na režijní židli seděl Tomáš Klein. Za kamerou stál Kryštof Hlůže. Producentem TV Nova byl Matěj Podzimek. V Málo mě znáš vystoupí řada Bartošové kolegyň a kolegů z branže (Bára Basiková, Tereza Pergnerová, Jaroslav Soukup, Michal Penk), novinářů (Jaroslav Špulák) nebo syn Artur Štaidl. Naopak podle Borovan.cz hudební producent a mág František Janeček údajně nechtěl vystoupit.

"Projekt přináší pohled na oslnivou kariéru Ivety Bartošové od osmdesátých do nultých let. Ve třech epizodách se zaměří na cestu sebevědomé, talentované a zpočátku nezkušené dívky z Frenštátu pod Radhoštěm do velkého světa, na éru pod uměleckým vedením Ladislava Štaidla a na období, kdy se Iveta Bartošová z jeho vlivu postupně vymaňuje, stoupá na kariérní vrchol a etabluje se v jednom z nejúspěšnějších muzikálových představení naší historie. Dokument také odkrývá příčiny Ivetina následného ústupu ze slávy a okolnosti závěru jejího života."

"Během práce na minisérii Iveta jsme postupně zjišťovali, že životní příběh oblíbené zpěvačky v sobě skrývá ještě jeden. Dal by se nazvat "pravidla showbyznysu", případně "jaká je cena slávy". Z konkrétního osudu náhle zřetelně vystupoval princip, společný jmenovatel. A sice nátlak, jemuž je vystaven každý umělec, který dosáhne určitého stupně popularity," uvedl Podzimek.