reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize nasazuje druhou řadu kriminálky Stíny v mlze

10:43, 4. 4. 2024
Televize Aleš Borovan

Veřejnoprávní Česká televize vrací na obrazovky úspěšný kriminální seriál Stíny v mlze (foto). První epizoda druhé řady se ve vysílání objeví v pondělí 8. dubna na ČT1 v prime time.

Režisér Radim Špaček loni se štábem v Ostravě natočili 12 nových dílů, natáčení druhé řady zabralo filmařům sto třicet dní. V hlavních rolích se objevili opět Petra Špalková a Jiří Vyorálek. Dále diváci uvidí Jaroslava Plesla, Petra Panzenbergera, Tomáše Mrvíka, Andělu Tichou, Janu Plodkovou či Davida Švehlíka. Autorem námětu i scénářů premiérových epizod je i tentokrát spisovatel Zdeněk Zapletal. Za kamerou stál Martin Štěpánek.

První řadu Stínů v mlze sledovalo v roce 2022 podle ČT v průměru 1,6 milionu diváků v CS 15+, její letošní reprízu si nenechalo ujít téměř osm set tisíc fanoušků. Za úvodní řadu získali kreativní producentka Kateřina Ondřejková a režisér Špaček loni nominaci na výroční cenu České filmové a televizní akademie, a to v kategorii Nejlepší seriál.

"Jsem si jistý, že druhá řada Stínů v mlze je ještě lepší než ta první. Struktura scénářů je mimořádně propracovaná a obsahují hned několik překvapení pro diváky. Například antagonista nebude známý hned od začátku. A dvojice vyšetřovatelů, tedy Magda Malá a Martin Černý, bude ještě sehranější a zábavnější," komentoval Špaček.

Původně měly být Stíny v mlze 2 nasazeny do vysílání od ledna. Vzhledem k tragédii na Filozofické fakultě UK došlo k odložení startu druhé řady. "Děkuji všem divákům, kteří se těšili na původně ohlášenou lednovou premiéru druhé řady Stínů v mlze a měli pochopení pro odložení jejího startu. Celou naší zemí koncem loňska otřásla brutální vražda otce a jeho novorozené dcerky v Klánovickém lese a stejně nepochopitelný masakr na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Česká televize proto posunula pokračování tohoto seriálu o čtyři měsíce. Míra empatie, kterou většina veřejnosti při oznámení tohoto rozhodnutí projevila, byla mimořádná," podotkl programový ředitel ČT Milan Fridrich.