reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

TV Nova investuje do nových seriálů Kopáčové, Hřebejka nebo Bebjaka

14:12, 4. 4. 2024

Televize nova pokračuje v investicích do obsahu pro streamovací platformu Voyo.cz i pro terestrické vysílání. V současné době má rozděláno 25 projektů, čítající 521 epizod a 512 hodin původního obsahu. Z toho 160 hodin směřuje na Voyo a cca 340 hodin na obrazovky Novy. O řadě projektů jsme informovali jako první.

Řady sérií z investičního programu Voyo Originál rozšíří šestidílná Studna (foto) v režii Terezy Kopáčové a podle scénáře Mira Šifry a Kristiny Májové, která připomene skutečný případ zpracovaný v seriálu 30 případů majora Zemana, nebo pokračování true crime série Metoda Markovič: Straka (o obou titulech jsme již informovali).

Straka zmapuje další slavný případ legendárního kriminalisty Jiřího Markoviče - dopadení a usvědčení "spartakiádního vraha" Jiřího Straky. V sérii hrají Petr Lněnička, Sarah Haváčová, Václav Neužil, Adam Mišík, David Prachař nebo Michal Isteník. "Jsem rád, že první řadu ocenila jak odborná, tak širší veřejnost. Je to pro nás samozřejmě závazek, abychom i v druhé sérii naplnili - a možná i předčili - divácká očekávání. Můžu naznačit, že bude v lecčem jiná a Markovičova metoda v ní bude procházet těžkými zkouškami," uvedl kreativní producent Voyo Tomáš Hruška.

V přípravách jsou komediálně laděné příběhy "o rodině pro celou rodinu". Jedním z nich je seriál podle scénáře Natalie Kocábové v režii Jana Hřebejka Pád domu Kollerů. "Komedii o tom, co se může stát a taky stane, když si domů vezmete své stárnoucí a stále dominantní rodiče, jsem chtěla napsat už dlouho," komentovala Kocábová. Do hlavní role svérázné matky rodu obsadil režisér Hřebejk slovenskou hereckou legendu Božidaru Turzonovovou.

Do jiné "dysfunkční" rodiny se s druhou řadou vrátí do vánočního Zlína Sex O´Clock (malé foto). "Vše se motá kolem nejvíce stresujícího období, tedy okolo Vánoc a Nového roku. Cukrkandlový vánoční kýč od nás ale nečekejte," uvedla režisérka a scenáristka Karolina Zalabáková.

Prvním z projektů, které po svém návratu do Novy, vyvinul Tomáš Baldýnský, bude osmidílný Buldok z Poděbrad, komediálně laděný krimi seriál se Sabinou Remundovou a Markem Adamczykem v hlavních rolích. Podobně odlehčené vyšetřování zločinů slibuje seriál Vraždy v Kraji (kreativní producentka Lenka Szántó). Plukovníka Kučeru, slavného vyšetřovatele, který se chystá zvolnit na venkově, v seriálu ztvární Ondřej Sokol. Další z rodinných komediálních novinek je hvězdně obsazený seriál producentského hitmakera Tomáše Hoffmana Milionáři. V osmi epizodách bude sledovat partu kamarádů, kterým změní život pohádková výhra v loterii.

Loni oznámený fokus TV Nova/Voyo.cz na dokumentární tvorbu přinese nové série Kauza Kramný (rovněž jsme informovali) nebo Rigo (režisér Peter Bebjak) o "nejslavnějším slovenském sériovém vrahovi a okolnostech jeho dopadení". Aktuálně je na Voyo již ke shlédnutí seriál Mirka Vaňury Případ Stodolovi. V květnu TV Nova uvede dokumentární triptych Málo mě znáš o životě a kariéře Ivety Bartošové. Před dokončením je dokumentární cyklus s pracovním názvem Lebo medveď o všech aspektech soužití s medvědem hnědým ve slovenské Poľani. Ten pro Voyo připravuje Miro Remo.