reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Streamovací platforma Prima+ nasadí nový chatařský seriál Michala Suchánka

09:58, 6. 4. 2024

SVOD služba televize Prima, platforma Prima+, nasadí od příštího týdne do nabídky nový seriál, který režíroval známý bavič Michal Suchánek (Večírek, Národní házená).

Novinka Chataři ze Švihova (foto) se zaměří na národní fenomén chataření a chalupaření a bude se snažit navázat na úspěch podobného seriálu České televize Osada. Kromě režie Suchánek napsal i scénář. Čtyřdílný seriál se na Prima+ objeví od 10. dubna.

"Myslím si, že jsem to psal z nějaké vypočítavosti, protože Češi jsou chatařením postižení. Měl jsem pocit, že to prostředí, zákonitosti chataření a životní styl chatařů každý zná. Náš seriál je hlavně o charakterech lidí, chatařů, kteří se sice setkávají na jednom místě, ale jejich životy, životní hodnoty a postoje jsou různé. Vycházel jsem z toho, co znám, postavy mají reálné předobrazy," komentoval Suchánek.

Hrají hrají Adéla GondíkováJiří LangmajerRichard GenzerLinda RybováIgor Chmela, Jana JaněkováMatěj DadákVladimír ŠkultétyIva Pazderková nebo Petr Kolečko. K vytvoření domácké atmosféry na place si Suchánek pomohl angažováním skutečných hereckých rodin. Kromě vlastní dcery Bereniky Suchánkové do seriálu obsadil i manžele Gondíková a Langmajer, Chmela a Janěková nebo Lindu Rybovou a její děti Františka a Josefínu Prachařovy.

Komediální seriál Chataři ze Švihova vznikl v produkci Unit and Sofa Praha producentů Fady Salamé a Jana Hlavsy. Kreativním producentem je Daniel Strejc (RevírLajnaVečírekPřes prsty atd.), který si v seriálu střihnul spolu s režisérem a producentem Vladimírem Skórkou i malou roli.

Velký rozhovor s ředitelem TV Prima Markem Singerem o plánech komerční televize, byznysových projektech a expanzi do streamovacího segmentu zde: