reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mediální manažerka Šmuclerová vyprodukovala seriál o dezinformacích, financovala jej PPF

13:32, 8. 4. 2024

Dlouholetá novinářka a mediální manažerka Libuše Šmuclerová (foto), aktuálně předsedkyně dozorčí rady Czech News Center, se tak trochu vrátila ke kreativním kořenům v dávných 80. letech. Šmuclerová je aktuálně autorkou námětu a kreativní producentkou nového edukativního seriálu Kyber tabu.

Internetová video série Kyber tabu se věnuje dezinformacím, datům nebo informační válce, klade si za cíl zvýšit mediální gramotnost, a to primárně v oblasti online médií a internetu obecně. Srdcem projektu je čtrnáct krátkých videí, z nichž se každé věnuje jednomu konkrétnímu tématu: Zprávovody, Data, Algoritmy, Reklama, Informace, Dezinformace atd.

Průvodkyní částečně animovaného seriálu je herečka a moderátorka Tereza Kostková. Jednotlivé kapitoly jsou podpořeny výraznou vizuální složkou, jsou zde tři druhy grafik. Ilustrace, grafické podklady a znělka vznikly v ilustrátorském studiu DRAWect. Hlavními výtvarníky jsou Markéta Troy Ryplová, Karel Cettl a Daniel Korta. Režii měl na starosti Tomáš Medek. Série vznikla ve spolupráci s 38FILM (Milan Kuchynka, Marek Najbrt) v uplynulém roce.

Projekt byl původně nabídnut mateřské mediální firmě CNC. Nakonec jej zafinancovala skupina PPF, seriál se objeví na webu a v ranním vysílání TV Nova, kterou PPF ovládá. Mediální dům CNC seriál Kyber tabu vydá na konci v knižní podobě.