reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

V Česku vzniká nová filmová Zlatovláska, opět si v ní zahraje Petr Štěpánek

09:36, 9. 4. 2024
Film Aleš Borovan

Kultovní filmová Zlatovláska z roku 1973 (TV film) bude mít novou verzi, i když je otázka, zda takové počínání má smysl. V těchto dnech začalo natáčení nové verze kultovní pohádky, jež v roce 1973 zařadila Petra Štěpánka coby Jiříka mezi herecké idoly konce minulého století.

Režisérem moderní Zlatovlásky je Jan Těšitel (David, Dakar, Sistaz). Novou verzi pohádky připravoval podle tvůrců už před lety režisér Václav Vorlíček společně s producentem Borisem Krištofem ze společnosti Three Brothers. "Bohužel právě v té době pan Vorlíček odešel, takže byť bylo všechno připravené, natáčení se nerealizovalo. Až doteď," uvedl Viktor Krištof z Three Brothers.

Nyní po deseti letech příprav s pomocí scenáristky snímku Anděl Páně Lucie Konášové vše zrevidovalo, přeobsadilo a přizpůsobilo vkusu současného diváka. "Z původně hudební pohádky se stala více dobrodružná vizuální podívaná s velkým důrazem na zvířata." Jiříka ztvární mladý herec Tomáš Weber. Dále hrají Marek Lambora, Jasmína Houf, Ján Jackuliak, Petr Štěpánek (v roli krále), Marián Mitaš nebo pes Štístko, kterého hraje teriér jménem Boreggo. Za kamerou stojí Jan Šuster a Tomáš Staněk. Dalším producentem je slovenská společnost Alef Film & Media.

Distributorem je Bioscop, partnery filmu jsou TV Nova a TV Markíza. Snímek byl podpořen Státním fondem kinematografie. Nová Zlatovláska by v kinech měla objevit na začátku roku 2025.