reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Z České televize odejde dlouholetý TV manažer Jan Maxa

13:36, 10. 4. 2024
Televize Aleš Borovan

Další věc, která se tak trochu čekala. Po odstavení z pozice ředitele vývoje pořadů a programových formátů České televize v loňském roce nakonec Jan Maxa (foto) z Kavčích hor odejde nadobro.

Maxa loni na podzim po nástupu nového ředitele Jana Součka přešel na pozici ředitel nově vytvořené Divize digitální služby (jeho dosavadní post zaujala Tereza Polachová). Měl tak na starosti hlavně internetové projekty ČT, především obsah pro streamovací platformu iVysílání. Nyní televize oznámila, že Maxa veřejnoprávní stanici opustí k 30. červnu (údajně dohodou). V poslední době se terčem kritiky stal nízká úspěšnost některých internetových pořadů ČT, jako například V proudu, Skejty a lopaty nebo Pickupeři.

"O tom, kdo Jana Maxu ve funkci nahradí, bude ředitel České televize Jan Souček s potenciálními nástupci v nadcházejícím období jednat. Ředitel ale nevylučuje, že může dojít ke zjednodušení řídící struktury této divize," uvedla tisková mluvčí ČT Vendula Krejčová.

Jan Maxa se v českých médiích a zábavním průmyslu pohybuje desítky let. V letech 2002 až 2006 pracoval jako výkonný ředitel vydavatelství Hachette Filipacchi 2000 a obchodní ředitel audiovizuální postprodukční firmy Avion. V letech 2007 až 2011 působil v mediální skupině CME, nejdříve jako manažer programových projektů v TV Nova, později jako ředitel výroby TV Markíza a nakonec jako ředitel vývoje MediaPro Entertainment. Po nástupu ředitele Petra Dvořáka (dříve šéf Novy) do čela ČT na podzim 2011 Maxa následoval v roce 2012 svého představeného i na Kavčí hory.

Velký rozhovor s ředitelem ČT Janem Součkem zde: