reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mirai vydávají čtvrtou desku Tomodachi, křest bude v Praze, Brně a Ostravě

11:06, 12. 4. 2024

Jedna z nejúspěšnějších popových kapel v České republice, kvarteto Mirai (foto), posílá na trh novou desku Tomodachi. Album zazní naživo na křestech a na plánovaných vlastních festivalech, se kterými skupina v létě objede Českou republiku.

Nahrávka Tomodachi vychází v desátém roce existence Mirai a tři roky po poslední studiovce Maneki Neko. "V překladu z japonštiny slovo tomodachi znamená kamarádi, čímž čtveřice z Frýdku-Místku vyzdvihuje vzájemné silné pouto, které stojí za jejich dosavadními úspěchy. S albem vychází i videoklip k písni easy, jímž Mirai podtrhují myšlenku přátelství, společných zážitků a vzpomínek," uvedla vydávající gramofirma Universal Music.

Tým kolem Mirai připravil květnové koncerty v Praze, Brně a Ostravě, kde nové album pokřtí. "Budou to úplně jediné přehrávky komplet nové desky od prvního do posledního songu. Samozřejmě pak přidáme i pár songů z jiných desek, ale tohle je koncept, který fanoušci už neuvidí. Určitě přijďte, protože takhle intimně v klubech určitě delší dobu nebudeme," komentoval frontman kapely Mirai Navrátil.

Kromě toho kapela v létě vyjede s vlastním open air festivalem Mirai Summer Fest 2024, který aktuálně čítá 14 zastávek ve městěch po celém Česku. Série festivalů odstartuje v červnu 2024 v Praze, akce přes léto navštíví Slavkov u BrnaPříbramPardubice nebo Most. Mirai Summer Fest 2024 pak skončí v září v Ostravě a v Plzni. S konceptem letních festivalů byl v uplynulých letech v Česku velmi úspěšný Kryštof, který pořádal tzv. Kryštof kempy. Patronem rodinného festivalu Přehrady fest se jeden čas stali Chinaski. Zkusil to i David Koller Kollerfestem.

Mirai má doposud na kontě řadu hudebních ocenění, tři vyprodané O2 Areny i turné po největších českých halách. Ve svém katalogu má kapela tři platinové desky - Konnichiwa (2017), Arigatō (2019) a Maneki Neko (2021).