reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Skupina FLO nabrala nové manažery z Deloitte, Rohlíku nebo ze STRV

08:24, 15. 4. 2024

Po zemětřesení na přelomu ledna a února, kdy došlo ke zrušení společného managementu mediálky Mindsquared (Karel Komárek ml.) a konzultační skupiny FLO (RockawayJan Galgonek a JackRabbit Capital), druhá jmenovaná nabírá personální posily a plánuje zahraniční expanzi, například do USA.

Šéfem strategie FLO se stává Pavel Špryňar (foto) z Deloitte Digital, datový tým posiluje Michal Girgle z Rohlíku, na pozici CFO nastupuje Jaroslav Lehoučka z STRV a komunikaci nově vede Adam Rek, ex-Nano Energies.

Špryňar téměř dvanáct let působil v Deloitte, naposledy jako ředitel Deloitte Digital. "Naším cílem je, abychom se - v kombinaci se seniorním týmem a pozitivní kulturou - stali vyhledávaným partnerem pro firmy, které řeší příležitosti spojené s růstem a digitální transformací. Soustředíme se na inovační consulting a zapojení AI do vylepšování zákaznické zkušenosti a efektivity společností." Špryňar se zaměří na strategické směřování skupiny včetně budoucích akvizic, dodávky digitálních služeb klíčovým zákazníkům v regionu EMEA a zastřeší konzultační tým.

Girgle, který se spolu s Jaromírem Bartákem stará o datový tým FLO a o rozvoj nových datových služeb, poslední dva roky řídil vývoj reklamních a datových služeb pro e-commerce skupinu Rohlík Group, nabízených partnerům v pěti zemích. Předtím strávil tři a půl roku na pozici chief data officer v Moneta Money Bank nebo přes devět let v O2 Czech Republic.

Nový CFO Lehoučka dříve osm let spravoval nejen finance, ale zároveň se podílel na celofiremním řízení technologické společnosti STRV, která expandovala na zahraniční trhy, především do USA, odkud pochází většina jejích zákazníků. "V minulosti jsem byl součástí skvělého týmu, který dokázal z Česka vybudovat respektovanou technologickou společnost v Spojených státech. Teď jsem připravený touto zahraniční expanzí provést skupinu FLO. Cítím šanci aplikovat mé znalosti a zkušenosti na ještě odvážnější a co se týče zahraničních trhů rozmanitější výzvu, která nás ve FLO v následujících letech čeká."

Změna nastala i v komunikaci FLO. Adam Rek ve skupině nově řídí komunikaci jako head of marketing. V uplynulých třech letech zajišťoval komunikaci energetické skupiny Nano Energies napříč regionem CEE, předtím působil téměř šest let v týmu investiční skupiny Rockaway většinového vlastníka Jakuba Havrlanta.

Před FLO ještě stojí otázka dalšího "rozpojení" s Mindsquared a jejími majiteli. FLO aktuálně sídlí v budově KKCG na Praze 6 na Evropské třídě. Dá se očekávat stěhování do nového sídla. Zatím se neví, jak je FLO ve skutečně tržebně veliká, firma doposud nezveřejnila účetní výkazy za rok 2022 nebo 2023. Čistá ztráta firmy za rok 2022 dosáhla 18 milionů korun.