reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Blockbuster Duna: Část druhá vstoupil do elitního stomilionového klubu

11:38, 16. 4. 2024
Film Aleš Borovan

Vysoce povedený sci-fi blockbuster Duna: Část druhá režiséra Denise Villeneuvea se jako v řadě dalších zemích stal v českých kinech úspěšným a výdělečným titulem. V uplynulých dnech vstoupil do neoficiálního "stomilionového klubu", kam patří filmy, jejichž prodej lístků v Česku překonal 100 milionů korun.

Duna: Část druhá za uplynulý víkend v tuzemských kinech utržila téměř 2 miliony korun. Celkové tržby za prodej vstupenek po sedmi týdnech v kinech vystoupaly na 100,5 milionu korun. Do kin dorazilo 444 tisíc diváků. Film, který vznikl na motivy podle slavného románu Franka Herberta, měl v Česku premiéru 29. února. Dunu 2 vyrobilo studio Warner Bros., do českých kin ji distribuovala společnost Vertical Entertainment.

Vzhledem k růstu průměrné ceny kinolístků v posledních dvou letech (na konci roku 2023 to bylo přes 170 korun) se do "stomilionového klubu" dostává čím dál více distribučních titulů - v porovnání se situací na trhu například před deseti lety. V roce 2023 to byly hned čtyři filmy - Barbie, Avatar: The Way of Water (ten přes 100 mio utržil i v roce 2022, kdy měl premiéru), ONEMANSHOW - The Movie a Oppenheimer. O rok dříve to byly Top Gun: Maverick, Mimoni 2: Padouch přichází a Vyšehrad: Fylm.

Zde graf kumulativních tržeb Duna: Část druhá (v milionech korun):