reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Bebjak natočil pro Českou televizi minisérii o honbě za sériovým vrahem

08:58, 17. 4. 2024
Televize Aleš Borovan

Pilný režisér Peter Bebjak (Kriminálka Anděl, Matematika zločinu, Devadesátky, Slovania atd.) natočil pro Českou televizi další seriálový titul. Psychologickou minisérii Vedlejší produkt (foto), které zkoumá otázku, kam až jsou kriminalisté ochotni zajít, aby našli a usvědčili pachatele.

"Ostravské oddělení vražd. Sériový vrah a taky případ těsně před promlčením. Vyšetřování na hraně zákona." Scénář třídílné minisérie napsali Jakub Režný a Aleš Preis. V hlavních rolích se objeví Tomáš Maštalír, Martin Hofmann a Zuzana Stivínová. Dále hrají Pavla Beretová, Albert Čuba, Johana Matoušková, Magdaléna Borová, Jan Vondráček nebo Miroslav Etzler. Výkonnou produkci měla na starosti DNA Production, výkonná producentkou ČT byla Jarmila Hoznauerová.

"Scénáře Jakuba Režného a elitního kriminalisty Aleše Preise si říkaly o věrohodné a autentické zachycení a Peter Bebjak je takhle s kameramanem Martinem Žiaranem natočili. Nebude tam nic, co by diváka rozptylovalo od toho, aby s hlavními postavami prožil dramata a zkoušky, které jim autoři ve scénářích vymysleli, a věřte, že nejsou jednoduché. Cílem bylo jít až na dřeň," uvedla kreativní producentka ČT Kateřina Ondřejková.

"Pro mě je to příběh o mužích a ženách, kteří hledají a za každou cenu chtějí najít pravdu a potrestat viníka. Bohužel přitom často ubližují svým nejbližším a zraňují ty, kteří je mají rádi. Navíc se děj odehrává v prostředí, kde nevíte, kdo je váš přítel a kdo nepřítel. A právě sledovat, jak se hrdinům podaří zápletku rozuzlit, je na naší minisérii tak poutavé," doplňuje producent DNA Production Rasťo Šesták. Minisérie Vedlejší produkt se objeví ve vysílání ČT1 od neděle 28. dubna v prime time.