reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Potvrzeno: herní studio Warhorse Studios vydá následovníka úspěšného titulu Kingdom Come

21:06, 18. 4. 2024

Informace Borovan.cz o připravovaném herním trháku potvrzeny: herní studio Warhorse Studios (WS) naváže na předchozí úspěchy a ještě v letošním roce pošle na trh PC a konzolovou hru Kingdome Come: Deliverance II (screen).

RPG novinka nabídne opět historicky věrné prostředí středověku v českém království na počátku 15. století. Na rozdíl od jedničky se dvojka přesune do velkého středověkého města, bohatnoucího z těžby stříbra - Kutné Hory nebo prostředí Českého ráje. Oproti první hře by herní svět KCD II měl být mnohem větší, nabídne přes pět hodin "filmových" scén. Opět bude pokračovat příběh kovářského tovaryše Jindřicha.

"To, co teď vytváříme, je něco, co to mělo být už na začátku. Ale nemohli jsme to zrealizovat, protože jsme neměli dost prostředků, zkušeností a tak dále. Dokázali jsme, že koncept naší hry funguje a teď ho konečně můžeme posunout na úroveň, na kterou jsme vždycky chtěli," komentoval novou hru vývojář a kreativní ředitel WS Daniel Vávra. Kingdom Come: Deliverance II vyjde na PC, PlayStation 5 a Xbox Series S|X, a to nejen v českém rozhraní, ale i s českým dabingem.

Trailer ke hře ke shlédnutí zde:

Počítačová hra Kingdom Come: Deliverance, která se na trhu objevila v únoru 2018 ve variantách pro Windows a konzole PlayStation 4 a Xbox One, patří k nejúspěšnějším českým herním titulům vůbec. V únoru 2024 titul podle údajů firmy přesáhl hranici 6 milionů prodaných kusů po celém světě. Pětimilionová hranice padla v roce 2022. Celkový rozpočet vývoje KCD se odhaduje na více než 400 milionů korun, u dovjky to bylo ještě více. Souhrnné tržby hry od vydání vysoko překročily 2 miliardy korun. Majitelem Warhorse Studios je koncern Koch Media/THQ Nordic.

Rozhovor se spolumajitelem herního studia Bohemia Interactive Slavomírem Pavlíčkem zde: