reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televize Nova začala točit další „jadranský“ seriál

08:21, 25. 4. 2024
Televize Aleš Borovan

Vedení TV Nova opět sází na seriál z jadranského prostředí. Po sérii Policie Hvar, která se na obrazovce komerční televize objevila od ledna do března 2024, se točí další seriálový titul, zasazený na pobřeží jižní Evropy.

Před pár dny odstartovalo natáčení nové série z dílny Voyo Originál s pracovním názvem Bora. "Příběh šestidílné detektivky se otevírá ve chvíli, kdy na ostrov uprostřed Jadranu přijíždí skupinka Čechů a Slováků - účastníků speciálního kurzu Setkání se smrtí. Navzájem se neznají, vidí se poprvé v životě. Ve stejnou chvíli pobřeží zasáhne extrémně silná bouře. Nezkrotný přírodní živel odstřihne desítku účastníků s jejich vedoucím od zbytku světa," nastínila děj Nova.

Seriál režíruje Zuzana Marianková a Marek Najbrt. V hlavních rolích se představí Vojtěch Kotek, Zuzana Mauréry, Tomáš Maštalír, Klára Melíšková, Stanislav Majer, Aňa Geislerová, Jan Révai, Elizaveta Maximová, Maroš Kramár nebo Jana Krausová. Kreativními producenty projektu jsou Michal Reitler a Tomáš Grombíř. Výkonnou produkci zajišťuje Film Kolektiv - Silvie Michajlová a Ondřej Zima, výkonnou producentkou Film Kolektivu je Katarína Kintlerová.

Prostředí Jadranu je pro české TV stanice v poslední době populární. Konkurenční Prima již dříve poslala na streaming seriál Na vlnách Jadranu. Od 1. dubna nasadila do vysílání nový osmidílný seriál Lež na pláži, který se odehrává v prostředí chorvatské pláže.