reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nellis a Havelka točí pro Primu seriál o náhradním mateřství

07:52, 26. 4. 2024
Televize Aleš Borovan

Režijní tandem Alice Nellis a Jiří Havelka začala pro TV Prima točit nový seriálový titul Náhradníci (foto). Ten se věnuje tématu bezdětných párů a náhradního mateřství.

Nellis u Náhradníků napsala i scénář. V hlavních rolích se představí Jana Plodková a Kryštof Hádek, kteří "zahrají bezdětný manželský pár, který se v touze po rodině rozhodne uchýlit s ke komplikovanému procesu náhradního mateřství". Dále se zde objeví Iva Janžurová, Zuzana Stivínová, Adam Ernest nebo Vica Kerekeš. V roli gruzínské náhradní matky, jež se stane součástí života mladého manželského páru, je gruzínská herečka Mariam Khundadze, držitelka ceny za nejlepší ženský herecký výkon z MFF Karlovy Vary 2021.

"Je to aktuální téma. Rodičovství, záměna dětí, adopce - to je asi přirozený vývoj. Výhodou je Alice Nellis, která napsala scénář a má mnoho zkušeností jako rodič z mnoha úhlů pohledu – a je to na tom scénáři znát. Casting je velmi dobře udělaný, a to nejen vůči jednotlivým postavám, ale právě vůči kolektivnímu fungování a souhře. Nemohu si absolutně stěžovat na žádného z herců," komentoval Havelka.

Celkem vznikne osm epizod Náhradníků. Výkonnou produkci má na starosti Pozitiv films Kláry Bukovské a Ondřeje Zacha. Prima seriálovou novinku plánuje nasadit na streamovací platformu Prima+.