reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Do Bohemia Incubatoru míří další dvě nezávislá herní studia

10:22, 26. 4. 2024

Velké herní studio Bohemia Interactive (majitelé Slavomír Pavlíček a Marek Španěl, viz rozhovor pod textem) rozšiřují spolupráci s nezávislými herními vývojáři. Do Bohemia Incubatoru zamířila další dvě externí studia, která zde chystají vydat své připravované tituly.

Jedná se o Place of Departure Studio, které dříve vydalo hru Ministry of Broadcast a které pracuje na svém dalším herním titulu, a Enjoy Studio (simulace života v otevřeném světě The Witch of Fern Island), které chystá novou hru v trochu odlišném žánru. Oba nové projekty se v programu Bohemia Incubator připojí k již vydané hře Silica (psali jsme již dříve), mixu žánrů RTS a FPS, kterou vyvíjí nezávislý tvůrce Martin "Dram" Melichárek. Silica byla na platformě Steam vydána v programu Early Access v květnu 2023.

"Jsme opravdu rádi, že jsme pro naši hru, která bude, řekněme, nezvyklá, našli tak silného vydavatelského partnera. Je skvělé mít publishera, který souzní s naší vizí, sdílí stejnou lásku k absurdnímu humoru, zvláštním nápadům a surreálným postavám," komentoval Dušan Čežek, kreativní ředitel a CEO Place of Departure.

Program Bohemia Incubator odstartoval v roce 2023. Jedná se o vydavatelský label Bohemia Interactive, který pomáhá externím vývojářům s financováním vývoje a vydáním jejich vysněného herního titulu. V rámci spolupráce zajišťuje některé služby, jako je marketing, know-how při vývoji nebo lokalizace hry. Obě strany si pak dělí tržby z prodejů. Bohemia Interactive má na kontě globální herní hity jako je DayZ, vojenská simulační série Arma, F2P looter-shooter Vigor pro konzole a open-world hra Ylands. Obrat Bohemia Interactive v roce 2022 se udržel přibližně na stejné úrovni 1,1 miliardy korun, hrubý provozní zisk EBITDA (zisk před zdaněním, úroky, odpisy a amortizací) činil 850 milionů.

Velký rozhovor se spolumajitelem Bohemia Interactive Slavomírem Pavlíčkem zde: