Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Loutkový film Velký Pán je hotov a začne se promítat v kinech na podzim

21:20, 1. 5. 2024
Film Aleš Borovan

Pokračování loutkového filmu z roku 2015 Malý Pán je hotovo a vstoupí do kin na podzim 2024 pod názvem Velký Pán. "Příběh Velkého Pána je o postupném uvědomění si ztráty svobody a poznání nutnosti bránit se."

Snímek je opět natočen nezvyklým způsobem: loutkové akce zachycené na kameru ve skutečných exteriérech fantaskního mikrosvěta výtvarníka Františka A. Skály. Režie se ujal Radek Beran a za kamerou stál držitel Českého lva Jan Baset Střítežský. Scénář napsali Lumír Tuček a Radek Beran. Hlas Velkému Pánovi propůjčil Saša Rašilov (foto).

"Film chce ukázat sílu rodinného pouta a vyzdvihnout roli nezištného, čistého dětského pohledu na svět. Ve vizuální podobě opět sází na jedinečnost spojení přírodního světa se silným výtvarným pojetím výpravy filmu. Pro nás autory je zároveň velkou výzvou, aby vznikl poutavý rodinný film," komentoval Beran.

Nová dobrodružství Malého Pána se začala psát již v roce 2015 po premiéře prvního dílu. "Myšlenka volného pokračování filmu vznikla již před devíti lety, za tu dobu ušel svět i Malý Pán velkou cestu. Jsme velice rádi, že se nám podařilo po všech překážkách dát film dohromady, a věříme, že bude zlatým hřebem letošní filmové podzimní nabídky," tvrdí producent Jakub Červenka z produkční společnosti Bedna Films. Výkonným producentem byl Luděk Valchář.

Koproducentem je Česká televize - kreativní producentka Jiřina Budíková. Distributorem je Bontonfilm (premiéra je naplánována na 3. října 2024). Na výrobu přispěl Státní fond kinematografie.