Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Madfinger Games slaví úspěchy s novou hrou Gray Zone Warfare

10:07, 2. 5. 2024

Brněnské herní studio Madfinger Games, které před nedávnem opustilo segment mobilních her a vrhlo se na počítačové/konzolové tituly (psali jsme již dříve), slaví úspěchy s novou hrou. Na globální prodejní platformě Steam patří nyní k nejprodávanějším.

Madfinger Games vydalo 30. dubna v early access (předběžný přístup) herní novinku Gray Zone Warfare (screen). Jedná se o realistickou a taktickou first-person shooter hru, ve které hráč coby člen soukromé vojenské společnosti bojuje na fiktivním ostrově Lamang s lidskými protivníky a umělou inteligencí. Podle oznámení firmy se za první dva dny na Steamu podařilo prodat přes 400 tisíc kusů Gray Zone Warfare.

Základní cena GZW začíná na 35 eurech, maloobchodní tržby se tak pohybují minimálně na úrovni 14 milionů eur (v aktuálním přepočtu 352 milionů korun). Spíše to bude více, vzhledem k vyšším cenám rozšířených balíčků. Herní studio ale nedostává celou částku z prodeje, tržby se snižují o poplatek Steamu, daně atd.

"Gray Zone Warfare je dlouhodobý projekt, který hodláme vyvíjet a vylepšovat, dokud nedosáhneme ultimátního herního zážitku. Budeme pravidelně vydávat aktualizace s novým obsahem, rozšiřovat svět, přidávat nové zbraně a vybavení, odkrývat příběhy vepsané do prostředí, odhalovat nové mise, stejně jako optimalizovat a opravovat chyby před ukončením fáze předběžného přístupu. Přibližná doba trvání (předběžného přístupu, pozn. aut.) může být několik let, v závislosti na zpětné vazbě komunity a naplnění naší vize," uvedlo studio.

Společnost Madfinger Games do roku 2022 vyvíjela a vydávala hry pro mobilní telefony a tablety. Je autorem herních titulů jako Shadowgun: Legends, Dead Trigger, Unkilled, Monzo, Shadowgun War Games atd. Z důvodů nové strategie firma loni prodala své portofolio mobilních her do rukou DECA Games (majitel Embracer Group). K zakladatelům MG patří Marek Rabas nebo Michal Babjár. Minoritním vlastníkem Madfinger Games je čínský koncern a provozovatel sociální sítě TikTok ByteDance (do brněnského studia investoval 5 milionů eur).

Rozhovor se spolumajitelem herního studia Bohemia Interactive Slavomírem Pavlíčkem zde: