Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nová televize Sporty TV koupila práva na zahraniční boxlakrosovou ligu

12:50, 6. 5. 2024
Televize Aleš Borovan

Nová sportovní televize Sporty TV, za kterou stojí skupina Perinvest Group minoritního akcionáře sázkařského holdingu Tipsport a miliardáře Tomáše Petery, zkouší na trhu vyzobávat sportovní práva, která zbyla nebo jsou k mání po předchozích velkých nákupech TV Nova nebo O2 TV Sport.

Nyní se Sporty TV podařilo koupit zahraniční práva na sport zvaný boxlakros (údajně nejrychlejší a nejtvrdší verze lakrosu). Jedná se o zápasy play-off profesionální kanadsko-americké soutěže National Lacrosse League (NLL). Pro Sporty TV se jedná se o první akvizici sportovních práv ze zámoří.

Boxlakros je součástí programové struktury stanice již od začátku. Doposud se však jednalo o domácí zápasy. "Jsem opravdu nadšený, že můžeme českým divákům jako první televize v Evropě nabídnout ten nejlepší boxlakros, který se na téhle planetě hraje. Sám jsem fanouškem severoamerických sportů a fascinuje mě, jakou atmosféru a úroveň zápasy NLL mají," tvrdí šéfredaktor Sporty TV Jiří Kalemba (foto).

O akvizici práv a domluvu s NLL se pro Sporty TV postaral generální manažer boxlakrosové NBL Adam Šerpán, který se zároveň stal také expertem při televizních přímých přenosech z těchto utkání. "Boxlakros je kanadským letním národním sportem. Fanouškům z regionu střední Evropy by mohl připomínat hokej. Boxlakros je ale podle mě tvrdší sport. Hokejisti z NHL běžné zahrnují tuto sportovní aktivitu do své letní přípravy. Tím nejslavnějším, kdo boxlakros propagoval, je Wayne Gretzky," uvedl Šerpán.