Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Novou „genderově převrácenou“ pohádku České televize točí Tomáš Pavlíček

09:08, 14. 5. 2024
Televize Aleš Borovan

Režisér zajímavých filmů jako Chata na prodej a Přišla v noci Tomáš Pavlíček začal pro Českou televizi točit tradiční vánoční pohádku. Natáčení Tří princezen začalo v těchto dnech v lesích v Českém Švýcarsku, které před dvěma lety zachvátil rozsáhlý požár.

Točit se podle ČT bude natáčet třiadvacet dní. Mimo jiné i na zámku Hrubý Rohozec a hradě Bouzov. Filmaři se podívají také do Tiských skal, do lomu Homolák, na Skryjská jezírka a s příběhem zavítají také do Malé a Velké Ameriky.

"Spálenou krajinou putují na koních tři princezny - chytrá Sofie, odvážná Leona a krásná Flóra. Čeká je cesta plná nástrah, dobrodružství a zdolávání nesnadných úkolů." V hlavních rolích se objeví Josefína Marková, Dorota Šlajerová (foto) a Sára Černochová. Dále hrají Josef Trojan, Klára Melíšková, Martin Pechlát, Cyril Dobrý, Anna Šišková, Vojtěch Vondráček nebo Michal Isteník. Pod scénářem je podepsaná scenáristka, dramaturgyně a filmová publicistka Hana Cielová a Zdeněk Jecelín, spoluautor scénáře k sci-fi thrilleru Bod obnovy (rovněž seriály Bóra, Případy mimořádné Marty atd.).

"Vánoční pohádka je jeden z nejtěžších úkolů. Jsou na ni kladena více než vysoká divácká očekávání a naplnit je není snadné. I přesto jsme se s celým týmem, který se na pohádce podílí, rozhodli jít s kůží na trh. Scénář Tří princezen má napínavý příběh postavený na povahově rozdílných princeznách. Ano, se zlem budou tentokrát bojovat dívky, nikoliv princové. Právě ony genderově převrácené role s sebou nesou neotřelý způsob řešení některých zápletek v boji s krutou královnou Mortanou," tvrdí kreativní producentka ČT Kateřina Ondřejková.

"Pohádku režíruji poprvé a přiznávám, že to byl můj velký sen. Dobrou pohádku si definuji jako dobrodružný film s trochou humoru. Ten do děje rozhodně patří. A bude i ve Třech princeznách. Už názvem chceme říct, že to bude příběh o výrazných hrdinkách, a ne o hrdinech. A hlavní myšlenkou je spolupráce," doplnil Pavlíček.

Rozhovor s ředitelem ČT Janem Součkem zde: