Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

T-Mobile na počátku roku klesly tržby o desítky milionů, počet TV zákazníků dále rostl

14:37, 16. 5. 2024

Mobilní operátor T-Mobile (majitel Deutsche Telekom) se na počátku roku musel potýkat s poklesem tržeb. Od ledna do března 2024 se mu tržby meziročně snížily o 1,1 procenta.

Telekomunikační firma tak za 1Q 2024 utržila 7,55 miliardy korun. O rok dříve za stejné období to bylo 7,63 miliardy. Naopak EBITDA (zisk před úroky, odpisy, amortizací a zdaněním) meziročně narostl 6,9 procenta na 3,281 miliardy korun. Na růst zisku měly podle zástupců T-Mobile vliv "příznivý vývoj na trhu, snížení inflace, optimalizace interních procesů a zefektivnění hospodaření firmy".

Celkový počet zákazníků meziročně mírně vzrostl o 0,8 procenta na 6,492 milionu. Počet uživatelů předplacených karet v uvedeném období klesl o 6,6 procenta na 1,811 milionu. Počet diváků televizní služby Magenta TV se za první letošní tři měsíce zvýšil o 9,8 procenta na 269 tisíc. Firma pokračuje v miliardových investicích do výstavby a modernizace sítí v rámci propojování celé země - letos by chtěla pokrýt sítí 5G přes 90 procent populace.

"Letošní rok pro nás bude řadou aktivit a událostí jiný – odstartovali jsme ho představením zcela nového rámce marketingové strategie, která staví na chvílích strávených ve společnosti těch nejbližších #MeziSvými. Dále jsme v Q1 přinesli revoluční nabídku roamingových balíčků pro B2C i B2B zákazníky za bezkonkurenční ceny a zahájili spolupráci s legendárním festivalem Colours of Ostrava. Oznámili jsme také nástup nové CEO Melindy Szabó, kterou mezi námi přivítáme 1. června," uvedl Vladan Peković, zastupující generální ředitel společnosti T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom.