reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Rádia Impuls a RockZone vydělala skoro 70 milionů

18:09, 30. 7. 2013

Ani v roce 2012 se velké rádiové skupině Londa podle očekávání nepodařilo zastavit pokles hospodářských výkonů z předchozích období.

Firma, která provozuje celoplošné rádio Impuls a lokální RockZone 105,9, skončila v zisku 69 milionů korun, což v meziročním srovnání představuje pokles skoro o 10 milionů korun. Je to nejhorší výsledek za posledních sedm let. Majitelé Ivan Baťka (jedna třetina) a německá firma Eurocast GmbH Radio Venture & Management (dvě třetiny) si vzhledem k neutěšeným výhledům rádiového trhu budou muset v nejbližších letech nechat zajít chuť na stamilionové profity, kterých společnost dosahovala v letech 2008 a 2009.

Pokles trhu je znát i na tržbách - ty meziročně klesly o 70 milionů na 241 milionů korun. Přesto Londa stále patří k z hlediska investorů k nejzajímavějším rádiovým hráčům. Kumulativní zisk za posledních osm let vystoupal na úctyhodných více než 700 milionů korun.

Jedním z plánů ředitele Londy Jiřího Hrabáka (foto), který by měl znovu obnovit růstová čísla skupiny, je rozjet v letošním roce novou středočeskou stanici Impuls AM.