Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Tereza Ramba jako filmová alkoholička vstoupí do kin v červenci

18:41, 26. 5. 2024
Film Aleš Borovan

Do českých kin zanedlouho vstoupí další film režiséra Dana Svátka (Hodinu nevíš..., Dvě slova jako klíč), který se věnuje tematice alkoholismu. Tentokráte se bude týkat alkoholové závislosti žen. V hlavní roli filmu Zápisník alkoholičky (foto) diváci uvidí Terezu Rambu.

Svátek volně naváže na svůj předchozí film, tragikomedii Úsměvy smutných mužů (2018). Ta vznikla podle autobiografického bestselleru Josefa Formánka. Rovněž chystaný film vychází ze skutečných prožitků. Ty na svém blogu Zápisník alkoholičky sdílela Michaela Duffková, která za svou autentickou zpověď získala cenu Magnesia Litera. Kromě Terezy Ramby hrají Miloslav König, Martin Finger, Miroslav Hanuš, Jan Plouhar, Oskar Hes nebo Barbora Lukešová.

"Musím říct, že jsem hodně rozmýšlela, jestli roli vzít, hlavně kvůli dětem. Když jsem dostala scénář s tím, že bych to rozhodně měla hrát, úplně jsem se vyděsila. Necítila jsem se ještě připravená na takový ponor. Dá se říct, že jsem si od prvního porodu vybírala pozitivnější témata. Ale nakonec jsem po veliké rodinné poradě a po pečlivém uvážení zjistila, že mě to šíleně láká," tvrdí Ramba.

"Terezu jsem, vzhledem k tomu, jak byla v roli přesvědčivá, každý den na place podezříval, že někde tajně doplňuje hladinu alkoholu v krvi," komentoval Svátek. Scénář napsala Marta Fenclová (Policie Hvar, Na vlnách Jadranu). Producentem Zápisníku je Svátkova firma Holiday Films, koproducenti jsou IS Produkce, SPŠK, Tomáš Jindříšek a Ondřej Kulhánek. Partnerem filmu je TV Prima. Zápisník alkoholičky vstoupí do kin 11. července 2024 (distribuce Bontonfilm).