Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Skupina Rockaway investuje do mezinárodního festivalu designu a módy

07:21, 28. 5. 2024

Investiční skupina Rockaway Capital (na fotce většinový majitel Jakub Havrlant) pokračuje v investicích do kulturních akcí. Po vstupu do Karlovarského filmového festivalu (2021) a open air festivalu Colours of Ostrava (2022) se dostaly na řadu designové akce.

Rockaway se stává strategickým investorem festivalu Designblok, cen Czech Grand Design a značky Křehký. Designblok je velký mezinárodní festival designu a módy, určený pro širokou veřejnost. Záměrem jeho majitelů Jany Zielinski a Jiřího Macka bylo vybudovat akci srovnatelnou se světovými designovými veletrhy a seznámit veřejnost s aktuálními trendy v oblasti designu, módy i architektury. Vedení festivalu, který v říjnu 2023 oslavil 25. jubileum, po vstupu Rockaway zůstává neměnné.

"Díky majetkovému vstupu Rockaway Capital do společnosti Profil Media, která stojí také za značkou Křehký nebo udílením cen Czech Grand Design, tak může Designblok posílit ve své misi prosazovat kvalitní český design ve světě a zároveň do Česka přivážet prvotřídní mezinárodní designéry," uvedla skupina.

"Před více než rokem jsme začali jednat s Janem Jírovcem o vstupu Rockaway Capital do našich projektů, tedy festivalu Designblok, cen Czech Grand Design a značky Křehký. Ke spolupráci s investorem nás lákaly možnosti dalšího rozvoje našich aktivit, strategického propojování projektů a sdílení know-how. Designblok si po 25 letech konání získal výraznou pozici na domácí i světové scéně a nyní jej čeká příležitost k dalšímu dynamickému růstu," komentovala Zielinski.

Letošní ročník Designbloku s tématem Mládí proběhne od 2. do 6. října a zavede návštěvníky do čerstvě zrekonstruovaného Muzea města Prahy a moderní budovy Bastion Florenc a po loňském úspěchu se vrátí i na Pražský hrad a do Uměleckoprůmyslového muzea v Praze. Do portfolia Rockaway Capital spadá rovněž například skupina Invia, DoDo Group, Vivantis, Euromedia Group, balkánská e-commerce platforma Gjirafa, technologické startupy nebo RockawayX, jehož součástí je velký blockchainový fond v Evropě.