Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televize Nova pošle na streaming nový seriál v produkci Davida Ondříčka

19:14, 30. 5. 2024

Byznysová spolupráce mezi TV Nova a produkcí Davida Ondříčka (Lucky Man Production, společně s Dariou Špačkovou) pokračuje. Po seriálu Král Šumavy: Fantom temného kraje obě strany nyní vyprodukovaly novou rodinnou sérii Mozaika (foto).

Diváci budou moci Mozaiku sledovat na na online platformě Voyo dvakrát týdně, vždy v úterý a ve čtvrtek. První epizoda šestnáctidílného seriálu bude streamována 11. června. Dílo režírovaly Jasmina Blaževič a Lenka Wimmerová podle scénáře Alice Nellis. Kreativní producentkou TV Nova je Iva K. Jestřábová. V hlavních rolích se objeví Taťjana Medvecká, Karel Heřmánek, David Máj, Marek Adamczyk, Jan Nedbal a Eva Podzimková.

"Mozaika je příběhem velké, na první pohled zcela vzorové rodiny, kterou otřese náhlý rozchod rodičů (Medvecká, Heřmánek). Ti se rozhodnou najít sami sebe, ovšem každý zvlášť. Ještě předtím ovšem musí najít nové a oddělené bydlení, a tak dočasně cestují po rodinách svých čtyř dětí (Máj, Adamczyk, Nedbal a Podzimková)," nastínila děj stanice.

"Asi každý zažil ve své rodině situace, kdy se něco zásadního stane a jednotliví členové začnou žhavit telefony, domlouvat se, řešit, způsobovat nedorozumění a ta následně žehlit nebo ještě více prohlubovat. U Jirsových je situace o to dramatičtější, že jsou v ní hned čtyři sourozenci a nečekaný rozvod rodičů je zastihne zrovna ve chvíli, kdy si každý z nich řeší své vlastní trable. Je to příběh, kde opravdu každý má své malé nebo větší tajemství, které se během příběhu vyjeví. Hlavními tématy ale zůstávají sounáležitost a láska, protože té je v téhle rodině i přes veškeré její problémy víc než dost," komentovala Jestřábová.

V dalších rolí se objeví Martha Issová, Kristýna Ryška, Tomáš Drápela, Zuzana Mauréry, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Sophia Šporclová, František Randýsek a další. Výkonným producentem Lucky Man Pictures byla Martina Stránská, vedoucím produkce Aleš Solar, výkonným producentem TV Nova Jiří Hauzner a vedoucí produkce TV Nova Markéta Hauznerová.