Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Rockaway Capital spolu s Otavou spouští nový investiční holding, zaměřený na AI

Dvě silné váhy investičního trhu, Rockaway Capital většinového vlastníka Jakuba Havrlanta a MTX Group Petra Otavy (foto), spojují síly a rozjíždějí investiční vehikl, který se zaměří na digitální transformaci tradičních společností s využitím pokročilých technologií, včetně umělé inteligence (AI).

Nový investiční holding s názvem RockawayQ má podle zástupců obou stran reagovat na "rostoucí poptávku po moderních digitálních nástrojích, které pomohou firmám růst a zůstat tržně konkurenceschopné v době revolučních technologických změn". Záměrem obou zakládajících partnerů je, aby do RockawayQ v budoucnu mohli vstoupit i další kvalifikovaní investoři.

RockawayQ bude poskytovat nejen finanční podporu, ale také poradenství včetně implementace technologických řešení. Investiční společnost se zaměří hlavně na etablované B2B společnosti se zákaznickou základnou a růstovým potenciálem v odvětvích, se kterými má Rockaway Capital zkušenosti. Spolupráce s MTX Group navíc otevírá dveře i k firmám z  průmyslového sektoru.

"Spuštění RockawayQ představuje strategický krok, který je v souladu s naší dlouhodobou tradicí stát v čele technologického vývoje. Sledujeme, jak rychle se AI technologie vyvíjí a současně vnímáme potřebu zavedených společností integrovat tyto technologie ke zvýšení své konkurenceschopnosti a posílení své pozice na trhu," prohlásil Dušan Zábrodský, investiční partner Rockaway Capital. Podle něj Rockaway v této souvislosti plánuje výstavbu vlastní datové infrastruktury, kterou chce nabízet svým portfoliovým společnostem.

Velký rozhovor o perspektivách a možnostech AI, zejména v zábavním průmyslu a médiích, zde: