Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nejambicióznější film Jiřího Mádla vstoupí do kin v srpnu, již má mezinárodního distributora

10:25, 7. 6. 2024
Film Aleš Borovan

Třetí a doposud nejdražší snímek talentovaného režiséra a scenáristy Jiřího Mádla (Pojedeme k moři, Na střeše) se divákům představí v kinech v létě. Dobové/historické drama Vlny (foto) bude mít premiéru 15. srpna.

Film zavede diváky do Prahy 60. let do redakce Československého rozhlasu. "Tamní novináři mění zaběhnutá pravidla a dostanou se kvůli tomu do přímého a nebezpečného boje s tajnými službami. Příběh je inspirovaný skutečnými novinářskými osobnostmi a skutečnými osudy členů proslulé Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu." Mádl na scénáři pracoval přes 10 let.

Ve filmu hrají Vojtěch Vodochodský, Tatiana Pauhofová, Stanislav Majer, Vojtěch Kotek, Marika Šoposká, Petr Lněnička, Matyáš Řezníček, Martin Hofmann, Jan Nedbal, Tomáš Maštalír nebo Igor Bareš. Vlny produkuje společnost Dawson Films (Monika Kristl). Koproducenty jsou Český rozhlas, Česká televize (kreativní producent Jaroslav Sedláček), Barrandov Studio, innogy a RTVS (SK). Distribuci má na starosti Bontonfilm.

Vlny se poprvé představí publiku v sekci Zvláštní uvedení na letošním 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Zároveň už během filmového festivalu v Cannes došlo k uzavření licenční smlouvy pro mezinárodní distribuci. Na starosti ji bude mít francouzská společnost Urban Sales, která Vlny zpřístupní celosvětově nejdříve filmovým festivalům a poté jej přesune do kinosálů na všech kontinentech.